Windows 11 već ima ogroman broj instalacija iako nije zvanično pušten u prodaju

Interes za najnoviju verziju Windows-a je iznenadio čak i Microsoft. Windows 11 je na svoje računare već instalirao veliki broj korisnika, prvenstveno onih koji pripadaju Windows Insider programu. Međutim, istraživanje koje je sprovela kompanija AdDuplex dovelo je do interesantnih rezultata na tu temu koji pokazuju da i drugi korisnici u zavidnom broju već imaju instaliran ovaj OS.

windows 11

Proces istraživanja obavljen je 26. jula, dakle pre nekoliko dana. Ono se odnosilo na uvid u to koje operativne sisteme korisnici imaju instalirane na svojim računarima, a jedan od iznenađujućih rezultata je da skoro 1 procenat korisnika već koristi Windows 11. Informacije su prikupljene sa uzorka od oko 60.000 računara, a preuzimane su sa oko 5.000 različitih aplikacija koje upotrebljavaju AdDuplex SDK verziju 2 i novije.

Iako jedan procenat ne izgleda mnogo, pogotovo kada se u obzir uzme relativno mali uzorak, ne možemo da poreknemo da je to impresivan rezultat za operativni sistem koji još nije ni lansiran. To ukazuje da, bez obzira na tehnička (hardverska) ograničenja, veliki broj korisnika interesuje šta novi OS donosi i predstavlja dobar pokazatelj da će Windows 11 biti dobro prihvaćen među korisnicima.

Pročitajte i:  Microsoft možda priprema jeftiniju Xbox Series X konzolu

Izvor: Betanews

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,