Top50 2023

PlayStation 5 od pola miliona dolara

Ruska kompanija Caviar koja proizvodi prilagođene iPhone modele, te im dodaje zlatne ploče i druge elemente za koje smatra da bi mogli da privuku kupce velike platežne moći, lansirala je razne modele u poslednjih nekoliko godina. Red je došao i na PlayStation, koji bi uskoro mogao da se pridruži familiji modifikovanih uređaja.

PCPress.rs Image

Ali da se podsetimo nekih prethodnih Caviar projekata. U novembru 2017. godine pojavio se iPhone X Tesla sa solarnom pločom na zadnjoj strani. Dovoljno je da se solarna ploča okrene ka izvoru energije, te da se baterija uređaja napuni. Telefon ima i takozvani PVD (Physical Vapor Deposition) omotač, za koji se koristi materijal koji se sa kućištem spaja na molekularnom nivou i štiti od korozije. Pored kamere se nalazi i zlatna pločica, koja ima dekorativnu funkciju, a stakleno kućište iPhonea X zamenjeno je titanijumskim, te su ivice presvučene 24-karatnim zlatom.

U oktobru 2018. pojavio se Grand Complications Skeleton, koji na iPhone XS i XS Max modele donosi i ručni sat. Tako oni koji ne znaju šta bi sa novcem mogu da svoj najnoviji iPhone XS pretvore u pink-zlatni mehanički sat za samo 6.490 dolara, dok je titanijum verzija nešto povoljnija, pa može da se dobije za 6.320 dolara. Ljubitelji luksuza kojima ni ovo nije dovoljno mogu da izaberu najnoviji Caviar model u crno-zlatnoj varijanti, a po ceni od 7.160 dolara, koji je savršen za one koji su oduvek sanjali da postanu Bond agenti. Najskuplji je prilagođeni iPhone XS Max koji košta tričavih 8.080 dolara.

Pročitajte i:  Tesla može da tuži kupce Cybertruck-a ako preprodaju svoja vozila

Februar 2020. godine doneo je iPhone 11 Pro inspirisan Cybertruck dizajnom, a zapravo se radi o skupoj ljušturi za telefon. Početna cena modela  bila je nešto preko petnaest hiljada dolara, a eksperti proizvod opisuju kao praktičnu futrolu koja štiti stakleni ekran i može da se transformiše i u postolje za telefon. Skupocena futrola je, naravno, integrisana u telefon, a napravljena je od titanijuma, zbog čega Cyberphone i ima tako visoku cenu.

Novi proizvod se fokusira na PlayStation 5, koji je presvučen 18-karatnim zlatom. Kompanija planira samo jedan model, što je još jedan faktor koji utiče na cenu, pa će zainteresovani morati da izdvoji čak pola miliona dolara za pozlaćenu konzolu.

Izvor: Mashable

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,