Valheim igra preživljavanja prodata u 2 miliona kopija za manje od dve nedelje

Valheim, nova hit igra preživljavanja od švedskog tima Iron Gate, prodala je više od dva miliona kopija za manje od dve nedelje u takozvanom režimu “ranog pristupa” (Early Access), kada igra još nije potpuno objavljena kao završena.

PCPress.rs Image

Valheim pušta 1-10 igrača u gustu šumu, vizuelno i stilski niske rezolucije, okruženu okeanima i zavejanim planinskim vrhovima, stavljajući ih pred cilj da dostignu Asgard. Pre toga, zajedničkim istraživanjem, pravljenjem različitih predmeta, građevina i tučom sa prastarim zverima, igrači moraju preživati nemilosrdnost okoline u kojoj su stvoreni.

Iron Gate je 2. februara pustio igru u “rani pristup”, a njena popularnost je od tog trenutka drastično skočila. Samo u prvoj nedelji ova igra je imala 160.000 igrača, što je u narednim danima duplirano.

Ti brojevi, ukoliko ste se zapitali, izgurali su hitove poput Team Fortress 2, GTA 5 i Ark Survival Evolved, a samo su Dota 2 i CS ostali ispred po popularnosti. Valhelm do daljeg ostaje u “ranom pristupu” – gde će nastaviti da dobija nove dodatke, poput neprijatelja, oružja i drugog, makar do kraja sledeće godine.

Izvor: eurogamer

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,