BIZIT plus

Pobednici AndroidTV Hakaton 2018 takmičenja idu na Google I/O 2019 u Kaliforniji!

United Cloud, R&D centar United Grupe, uz podršku Google-a, organizuje „Bits N’ AndroidTV” hakaton koji će se održati 5. i 6. decembra u Beogradu. Prijave su otvorene do 20. novembra. Posebno je interesantno da će pobednički tim osvojiti put na prestižnu Google I/O 2019 konferenciju u Kaliforniji.

PCPress.rs Image

Izabrani timovi imaće 24h za rešavanje zadatka iz domena Android TV operativnog sistema, a sama tema biće objavljena prvog dana Hakatona. Na Hakaton su dobrodošli programeri svih profila, kao i UX/UI dizajneri, a prethodno iskustvo iz datog domena nije neophodno.

Tokom trajanja hakatona, timovi će na raspolaganju imati podršku eksperata iz United Cloud-a i Google-a. Stručni žiri sastavljen od predstavnika United Cloud-a i Google-a, drugog dana Hakatona izabraće pobednika čije će se rešenje izdvojiti po kvalitetu, inovaciji i samoj prezentaciji učesnika, a predstavnici pobedničkog tima osvajaju karte za prestižnu konferenciju, put i smeštaj u Kaliforniji.

Android TV predstavlja operativni sistem televizije budućnosti, koji je razvila kompanija Google, dok je tehnologija koja iza njega stoji postepeno počela da se širi Srbijom i regionom zahvaljujući novoj SBB EON platformi, na kojoj je stručni tim United Cloud-a radio tokom protekle dve godine.

Pročitajte i:  Android otkriva da li je vaš telefon ukreden 

Prijave za sve zainteresovane pojedince i timove su otvorene već sada na sajtu www.united.cloud, putem kojeg možete dobiti i sve neophodne informacije.

Facebook komentari: