Počeo je CeBIT 2016

CeBIT 2016, globalni dogadjaj o digitalnom poslovanju, otvoren je 14. marta u Hanoveru, pod sloganom Digitalna transformacija.

titelbild_content_image_full_width

Jedan od glavnih govornika na svečanom otvaranju bio je komesar EU, Günther Oettinger, koji je pozvao na brže i intenzivnije kreiranje digitalnog trzista sa ciljem razvijanja evropskih IT mogucnosti. Od Cebita se očekuje da bude ključna veza u tom procesu jer je CeBIT sajam koji je otvoren prema celom svetu”, izjavio je Oettinger.

Nemački ministar za ekonomska pitanja i energetiku, Sigmar Gabriel, je istakao vaznost evropske digitalne agende: “Evropa zahteva i zasluzuje najbolju digitalnu infrastrukturu na svetu. Edukacija je način da se to i postigne i ako Evropa zeli da ostane konkurentna, moraće da izvrši neophodne investicije u obrazovanje i na taj način dodje do stručnjaka neophodnih za digitalnu transformaciju.

Koliki znacaj ima CeBIT za Nemacku, pokazala je i Angela Merkel, nemačka kancelarka koja je 15. marta tradicionalno obisla CeBIT u drustvu Svajcarskog predsednika, Johann Schneider-Ammann-a.

merkel-4_content_image_full_widthEkipa PC Press-a se nalazi na licu mesta i narednih dana ce izveštavati o zanimljivostima sa CeBIT-a.

Pročitajte i:  Manje od polovine IT lidera je sigurno u svoje IoT security procedure

Za više informacija posetite www.cebit.de

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,