Početkom januara prestaje svaka podrška za BlackBerry uređaje

BlackBerry, kompanija koja je jedno vreme dominirala na tržištu pametnih mobilnih uređaja, objavila je da zvanično prestaje sa obezbeđivanjem ključnih servisa koji podržavaju njihove uređaje. Od 4. januara, BlackBerry telefoni će izgubiti sve funkcionalnosti, uključujući i mogućnost da se povežu na mrežu.

blackberry

Sa današnje tačke gledišta teško je zamisliti da su BlackBerry telefoni bili najpopularniji prilično dug vremenski period. Njihove uređaje i pripadajuće servise prvenstveno su prihvatile korporacije, prvenstveno što se sva komunikacija obavljala kroz BlackBerry servere, uz visok stepen bezbednosti i kontrole.

Nakon što su iPhone i Android telefoni preuzeli dominaciju na tržištu, BlackBerry je pokušao da se prilagodi. Pokušali su da predstave Android verzije telefona, pre nego što su u potpunosti odustali od hardvera i zadržali se samo na obezbeđivanju korporativnih servisa. Poslednja verzija BlackBerry OS-a predstavljena je (davne) 2013. godine, što znači da će se prekid podrške verovatno ticati tek malobrojnog broja korisnika koji ih još uvek imaju. Međutim, prava posledica ove odluke je to što će ona predstavljati završetak jedne veoma značajne ere u razvoju mobilne tehnologije.

Pročitajte i:  Želite i dalje da koristite Windows 10 na bezbedan način? Spremite se da to (debelo) platite…

Izvor: ArsTechnica

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,