BIZIT plus

Pojačana Fujitsu “Dinamička kocka”

PCPress.rs ImageKompanija Fujitsu je objavila globalnu dostupnost tri nova „x86“ blejd-servera, „serverskih oštrica“ za sistem PRIMERGY BX900 poznat kao „Dinamička kocka“. Novi sistemi, među kojima je i blejd-server sa četiri ležišta za procesore, spajaju efikasan hardver i usluge i rešenja iz Fujitsu ponude dinamičkih infrastruktura, sa najnovijom Intel Xeon procesorskom tehnologijom.

 Šta je novo:

  •  Novi server sa četiri procesorska mesta, PRIMERGY BX960 S1, koji dodatno pojačava pogodnost upotrebe blejd-sistema za zahtevna procesiranja i aplikacije.
  • Druga generacija PRIMERGY BX920 S2 servera za intenzivne operacije sa diskovima.
  • PRIMERGY BX924 S2 server kao savršena platforma za virtuelizaciju.
  • Osveženje PRIMERGY BX600 blejd-sistema novim procesorima na PRIMERGY BX620 S6 „oštricama“.

 

 Uvedena na tržište pre svega da omoguće veći izbor korisnicima i obezbede veću fleksibilnost u skladu sa promenljivim IT zahtevima, ova tehnološka poboljšanja ujedno proširuju spektar i mogućnosti konfigurisanja PRIMERGY BX900 blejd-sistema, „Dinamičke kocke“.

 Novi i osveženi blejd-moduli korisnicima omogućuju da oforme daleko svestranije sisteme i smanje troškove, i prošire scenario potencijalne primene svojih blejd-servera – od veb-servera ili farmi terminal-servera, sa manjim zahtevima za performansama, do servera za baze podataka i konfiguracija za zahtevne aplikacije.

 Prve nazavisne procene performansi nove generacije blejd-servera za „Dinamičku kocku“ pokazuju odlične rezultate. Novi PRIMERGY BX960 S1 sa četiri ležišta za procesore postiže izuzetne rezultate na „VMWare VMmark“ testovima, i praktično zauzima prvo mesto u klasi u kategorijama servera sa 24 procesorkih jezgara (sa 52.27@35 pločica1) i 16-jezgara (32.82@22 pločica2). PRIMERGY BX922 S2 je prethodno obezbedio drugi „VMware Vmmark“ rezultat svih vremena na u kategoriji sa 8-jezgara, postigao (27.99@18 pločica).3

Pročitajte i:  Intel planira 1 nm proizvodnju čipova od 2027. godine

 Za poboljšane performanse procesiranja i brzine povezivanja zaslužan je novi „neslepljen“ dizajn Fujitsuovog blejd-servera, po kome se jedna serverska ploča proizvodi sa svim neophodnim komponentama za sva četiri procesora (CPUs), čime se obezbeđuje najkraći put između procesora, memorijskih modula i ulazno-izlaznih tačaka. Za razliku od toga, češći je slučaj da dobavljači jednostavno „prilepe“ dve serverske oštrice sa po dva ležišta za procesore, što dovodi do uskih ulazno-izlaznih grla.

 PRIMERGY BX900 S1 – Dinamička kocka

Poznatiji kao „Dinamička kocka“ po svom futurističkom i fleksibilnom dizajnu, PRIMERGY BX900 S1 je osnovni deo sistema, „šasija“ u koju može da se „upakuje“ kompletna dinamička serverska infrastruktura sa maksimalno 18 blejd-servera. „Dinamička kocka“ povećava agilnost posla organizacije dinamičkom raspodelom snage i hlađenja, visokom dostupnošću, skalabilnošću i virtuelizacijom, i istovremeno smanjuje operativne, troškove energije i upravljanja IT sistemom.

 Najvažniji predstavljen novitet je blejd-server PRIMERGY BX960 S1, sa četiri ležišta za procesore. U njegove ključne karakteristike ubrajaju se mogućnost memorijskog proširivanja do 512GB, četiri 10 Gigabit Ethernet portova na ploči, i četiri dodatna ležišta za „mezzanine“ kartice. Ranije su takve primene zahtevale daleko veće gabarite, a samim tim i prostor i reusrse za hlađenje sisteme, uz manje mogućnosti za uniformno upravljanje svim scenarijima rada.

Pročitajte i:  Intel dobija 8,5 milijardi dolara u okviru CHIPS zakona

 PRIMERGY BX924 S2 je novi blejd-server sa dva ležišta za procesore projektovan prvenstveno za virtuelizovana okruženja i podržava širok opseg primena. Jedna od ključnih karakteristika je izuzetno pojačana podrška za virtuelne mašine preko 18 DIMM „slot“-a i 2x 10 Gigabit Ethernet porta na ploči, zasnovana na brzoj Intel LAN tehnologiji.

 Blejd-server PRIMERGY BX920 S2 je namenjen jednako za fizička i virtuelna okruženja. Primenama koje su zahtevne u domenu komunikacije sa diskovima, kao u ulozi terminal-servera, pogoduje i siguran rad RAID kontrolerske tehnologije sa privremenom keš-memorijom, kao i rezervna baterija koja osigurava podatke.

 PRIMERGYBX600 S3 – Napredni blejd-ekosistem

Među novitetima je i osvežena PRIMERGY BX620 S6 „serverska oštrica“, koja se može koristiti uporedo sa PRIMERGY BX600 S3 modelom. Idealno pogoduje primenama u segmentu srednjih preduzeća, u scenarijima virtuelizacije, kao i za veb i terminal servise. Osvežen model BX620 S6 u pouzdanoj blejd-arhitekturi ima vrhunsku Intel procesorsku tehnologiju, pojačane performanse i energetsku efikasnost.

Dodatne informacije:

 PRIMERGY BX900 Dynamic Cube Overview: http://ts.fujitsu.com/rl/products/flash/dynamiccube/

PRIMERGY BX900 Datasheet: http://ts.fujitsu.com/products/standard_servers/blade/primergy_index.html

Pročitajte i:  Nvidia drži 98 procenata GPU tržišta za data centre

 (1)  Ovaj VMmark rezultat postigao je sistem PRIMERGY BX960 S1 sa Intel® Xeon® procesorima E7540 i memorijom od 512 GB. Fujitsu ETERNUS DX80 kao moćan „Fibre Channel“ dosk-podsistem je optimalno podešen za PRIMERGY BX960 S1 sa VMware VSphere 4 softverom.

 (2)  Ovaj VMmark rezultat postigao je sistem PRIMERGY BX960 S1 sa Intel® Xeon® procesorima E7520 i memorijom od 256 GB. Fujitsu ETERNUS DX80 kao moćan „Fibre Channel“ dosk-podsistem je optimalno podešen za PRIMERGY BX960 S1 sa VMware VSphere 4 softverom.

 (3)  Ovaj VMmark rezultat postigao je sistem PRIMERGY BX922 S2 sa Intel® Xeon® procesorima X5677 i memorijeom od 96 GB u sistemu maksimalnih performansi i frekvencijom od 1333 MHz. Fujitsu ETERNUS DX80 kao moćan „Fibre Channel“ dosk-podsistem je optimalno podešen za PRIMERGY BX922 S2 sa VMware VSphere 4 softverom. (Pogledajte: novi rezultati potvrđuju vođstvo Fujitsu-a u performansama sistema sa 8 jezgara, dva ležišta za procesore u virtuelizovanim okruženjima: http://ts.fujitsu.com/ps2/press/read/news_details.aspx?id=4218)

VMware® VMmark™ je proizvod kompanije VMware, Inc. VMware koristi SPECjbb2005® i SPECweb2005®, koji su dostupni na sajtu korporacije „Standard Performance Evaluation Corporation“ (SPEC).

 Detalji su dostupni na: http://vmware.com/products/vmmark/results.html

 

Facebook komentari: