Amazon udvostručuje osnovnu platu

Kako tržište rada u SAD postaje sve zategnutije i zaposleni menjaju posao ili masovno daju otkaze, Amazon je napravio veliki korak da postane konkurentniji.

PCPress.rs Image

Sve je više konkurencije na tržištu

Kompanija je povećala svoju maksimalnu osnovnu platu sa 160.000 dolara na 350.000 dolara, kao odgovor na ono što naziva “posebno konkurentnim tržištem rada”, prema izveštaju  Washington Post-a.

U nedavnom blogu AWS-a, kompanija je rekla da plaća oko 50 do 65 procenata „onog što će vam ‘tržište’ platiti. Nasuprot tome, Microsoft plaća 75 procenata, Google 95 procenata, a Netflix je „na vrhu tržišta“.

Do sada sve više od 160.000 dolara u kompaniji nadoknađeno bonusima za akcije ili gotovinu.

„Protekla godina je bila posebno konkurentna na tržištu rada i radeći detaljnu analizu različitih opcija, vagajući ekonomiju našeg poslovanja i potrebu da ostanemo konkurentni za privlačenje i zadržavanje vrhunskih talenata, odlučili smo da napravimo značajno veća povećanja naših nivoa naknada nego što radimo u tipičnoj godini“, izjavili su iz kompanije.

Prema sopstvenim informacijama Amazona, maksimalna osnovna plata kompanije sada je takođe na najvišem tržišnom nivou. Takođe, kompanija povećava ukupnu nadoknadu za većinu poslova širom sveta, sa povećanjem „mnogo značajnijim nego što su to činili u prošlosti.“

Pročitajte i:  Amazon proširuje AI nastup sa širom dostupnošću Q chat bota 

Istovremeno, zadržava alternativne opcije kompenzacije, kao što su opcije za akcije i bonusi, prema izveštaju GeekWire-a.

Promena dolazi pošto Amazon-ove opcije na berzi postaju manje interesantne, s obzirom na to da su njegove cene akcija pale za 15 odsto u odnosu na njihov vrhunac u julu 2021.godini. Potencijalni zaposleni, posebno vrhunski kandidati koji biraju tehnološke kompanije, takođe su  to primetili.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,