ERP 2024

Pokrenuta digitalna platforma za podršku osobama sa autizmom

Roditelji i članovi porodica osoba sa autizmom biće u mogućnosti da besplatno zakažu savetovanje sa psiholozima, defektolozima, lekarima, socijalnim radnicima ili pravnicima, zahvaljujući digitalnoj platformi „Savetovalište“, koja je rezultat projekta Saveza udruženja Srbije za pomoć osobama sa autizmom i kompanije Vip mobile. Projekat „Savetovalište“ je predstavljen na stranici savetovaliste.autizam.org.rs kao pomoć i rešenje u vidu online sesija sa jasnim ciljem da stručnjaci pruže neophodne informacije i podršku osobama sa autizmom i njihovim porodicama u svakodnevnim izazovima.

PCPress.rs Image

„Konstantno radimo na poboljšanju kvaliteta života osoba sa autizmom i njihovih porodica. Već nekoliko godina unazad učestvujemo u različitim EU projektima, i trudimo se da inovativna rešenja donesemo u Srbiju, a potom i u sve njene gradove do onih kojima su ta rešenja najpotrebnija. Izuzetno nam je drago što za partnera imamo kompaniju Vip mobile i što Svetski dan osoba sa autizmom obeležavamo pričajući o lokalno realizovanom projektu koji će pružiti direktnu podršku osobama sa autizmom i njihovim porodicama širom Srbije,“ poručila je Vesna Petrović, predsednica Upravnog odbora Saveza udruženja Srbije za pomoć osobama sa autizmom.

Iz Saveza potrebu za ovom digitalnom platformom objašnjavaju činjenicom da je najveći broj dijagnostičkih centara i servisa podrške za osobe sa autizmom lociran u Beogradu, te da mnoge porodice širom Srbije ne mogu finansijski da priušte dolaske u Beograd. Takođe, platforma im omogućava i duže sesije, kao i mogućnost biranja stručnjaka prema oblasti iz koje im je podrška potrebna. Korišćenje platforme je jednostavno, a registracija je vrlo slična onoj koja je neophodna za društvene mreže, bez instaliranja dodatnih programa. Na platformi su dostupni opis, biografije stručnjaka i jednostavan alat za zakazivanje termina.

Facebook komentari: