Zebra

Pokrenuta digitalna platforma za podršku osobama sa autizmom

Roditelji i članovi porodica osoba sa autizmom biće u mogućnosti da besplatno zakažu savetovanje sa psiholozima, defektolozima, lekarima, socijalnim radnicima ili pravnicima, zahvaljujući digitalnoj platformi „Savetovalište“, koja je rezultat projekta Saveza udruženja Srbije za pomoć osobama sa autizmom i kompanije Vip mobile. Projekat „Savetovalište“ je predstavljen na stranici savetovaliste.autizam.org.rs kao pomoć i rešenje u vidu online sesija sa jasnim ciljem da stručnjaci pruže neophodne informacije i podršku osobama sa autizmom i njihovim porodicama u svakodnevnim izazovima.

„Konstantno radimo na poboljšanju kvaliteta života osoba sa autizmom i njihovih porodica. Već nekoliko godina unazad učestvujemo u različitim EU projektima, i trudimo se da inovativna rešenja donesemo u Srbiju, a potom i u sve njene gradove do onih kojima su ta rešenja najpotrebnija. Izuzetno nam je drago što za partnera imamo kompaniju Vip mobile i što Svetski dan osoba sa autizmom obeležavamo pričajući o lokalno realizovanom projektu koji će pružiti direktnu podršku osobama sa autizmom i njihovim porodicama širom Srbije,“ poručila je Vesna Petrović, predsednica Upravnog odbora Saveza udruženja Srbije za pomoć osobama sa autizmom.

Pročitajte i:  Vip mobile: Cloud infrastruktura kao strateški pokretač

Iz Saveza potrebu za ovom digitalnom platformom objašnjavaju činjenicom da je najveći broj dijagnostičkih centara i servisa podrške za osobe sa autizmom lociran u Beogradu, te da mnoge porodice širom Srbije ne mogu finansijski da priušte dolaske u Beograd. Takođe, platforma im omogućava i duže sesije, kao i mogućnost biranja stručnjaka prema oblasti iz koje im je podrška potrebna. Korišćenje platforme je jednostavno, a registracija je vrlo slična onoj koja je neophodna za društvene mreže, bez instaliranja dodatnih programa. Na platformi su dostupni opis, biografije stručnjaka i jednostavan alat za zakazivanje termina.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,