Policija u Britaniji uhvatila hakera koji je objavio GTA VI snimke

Policija u Velikoj Britaniji uhapsila je 17-godišnjeg osumnjičenog hakera koji je povazan sa curenjem podataka iz igrice Grand Theft Auto VI. Pojedinac je možda bio umešan i u upad u Uber.

Policija u Britaniji uhvatila hakera koji je objavio GTA VI snimke

Osumnjičeni navodno povezan sa hakerskom grupom Lapsus$

Hapšenje je rezultat istrage u kojoj su učestvovali londonska policija, britanska Nacionalna jedinica za cyber kriminal i FBI. Curenje GTA VI je nesumnjivo jedno od najvećih u istoriji video igara. Prošlog vikenda, haker je podelio mnoštvo snimaka iz probne verzije igre, koja je jedan od najočekivanijih naslova. Rockstar je naveo da incident neće uticati na rad na igrici i da će fanove “na pravi način upoznati” sa sledećim naslovom u blokbaster seriji kada bude spreman.

Uber je takođe bio izložen incidentu sa cyber bezbednošću ovog meseca. Kompanija je ove nedelje saopštila da dotični haker nije pristupio korisničkim nalozima, ali od ponedeljka još uvek pokušava da utvrdi uticaj upada. Sedamnaestogodišnjak je uhapšen u Oksfordširu, gde navodno živi jedan od vođa Lapsus$-a. U martu su istraživači identifikovali 16-godišnjaka iz Oksforda kao povezanog sa grupom. Istog meseca, policija je uhapsila sedam tinejdžera sa navodnim vezama sa Lapsus$-om, ali nije potvrđeno da li je među njima i tinejdžer sa Oksforda. Lapsus$ je takođe ciljao na kompanije kao što su Microsoft, Okta i T-Mobile.

Pročitajte i:  Član LockBit ransomware grupe osuđen na četiri godine zatvora

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,