TrendMicro

Pornhub lansirao sopstveni VPN servis

Oni koji su često zabrinuti za svoju bezbednost na internetu, sigurno već dobro znaju šta je VPN – skraćenica za “Virtual Private Network,” što u prevodu znači “privatna virtuelna mreža.” Kada neko koristi VPN, njegova računar se prvo direktno povezuje sa nekoliko različitih računara širom planete, te tako zavarava trag originalnog računara, te njegovu lokaciju. Na ovaj način se postiže visoka bezbednost pri pretraživanju, a sa veoma malim rizikom od praćenja korisničkog ponašanja.

PCPress.rs Image

VPN aplikacije su u poslednje vreme sve bolje i bolje, što je verovatno jedan od razloga zbog kojeg je i Pornhub 24. maja lansirao sopstveni VPN servis sa besplatnim i neograničenim protokom. Zahvaljujući ovom servisu, korisnici će pored sigurnosti dobiti i mogućnost da zaobilaze geografska ograničenja, te će moći da uživaju i u sadržajima koji nisu predviđeni za zemlju u kojoj žive ili samo trenutno borave. Pored toga, servis omogućava i anonimno prenošenje podataka, a bez čuvanja na korisničkim uređajima.

Da bi počeli da koriste servis, korisnici prvo moraju da na svoje uređaje skinu VPNHUB aplikaciju, te tako dobiju dodatnu zaštitu od „radoznalih očiju,“ a naročito kada je u pitanju pretraživanje u okviru javnih Wi-Fi mreža. Servis je dostupan za Mac, Windows, Android i iOS, a neće se naći u zemljama sa kojima Sjedinjene Američke države ne posluju, uključujući Mjanmar, Kubu, Iran, Severnu Koreju, Sudan i Siriju.

Pročitajte i:  Sada možete da sakrijete svoje privatne sesije pregledanja na Android-u iza otiska prsta

Izvor: The Verge

Pogledajte i: Sve za IP video nadzor – Portal Videonadzor.Net
Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,