BIZIT plus

Pornhub uklonio video snimke neverifikovanih korisnika

Pornhub uklanja sve video snimke koje su na njegovu web lokaciju preneli neverifikovanii korisnici – ukupno milione video snimaka – kao deo suzbijanja sadržaja koji su uploadovali korisnici nakon što su dva glavna payment procesora obustavila uslugu.

PCPress.rs Image

Broj snimaka višestruko manji

Odluka, o kojoj je prvo izvestio Motherboard, potiče iz izveštaja Njujork Times-a koji je otkrio da su na sajtu hostovani snimci maloletnih osoba i snimci dece. Sajt je prošlog utorka najavio da će početi da ograničava upload samo na verifikovane korisnike. Upload mora da potiče od zvaničnih content partnera ili članova Pornhub-ovog „Model programa“, koji zahtevaju verifikaciju starosti za registraciju. Motherboard izveštava da se svi prethodno uploadovani video snimci sada povlače.

Čini se da je Pornhub izbrisao više od 8,8 miliona video snimaka. Motherboard izveštava da se na toj stranici u nedelju uveče nalazilo 13,5 miliona video snimaka; od ponedeljka ujutro ima 4,7 miliona. Iako lokacija hostuje profesionalne video snimke, njena glavna funkcija deluje slično kao YouTube – omogućava korisnicima da otpremaju svoje video snimke i zarađuju od prihoda od oglasa. Ovi video snimci predstavljali su veći deo sadržaja Pornhuba.

Nakon Times-ovog izveštaja od prošle nedelje, Visa i Mastercard rekli su da će istražiti da li je web lokacija domaćin ilegalnog sadržaja. U četvrtak su obe kompanije prekinule uslugu, sprečavajući kupce da kupuju na Pornhub-u putem dva najpopularnija dostupna načina plaćanja. Obustava usluge mogla bi da predstavlja značajan problem za Pornhub, koji takođe prodaje video snimke.

Theverge

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: