Posle izbora: Trump u nemilosti Twittera

Poznato je koliko Donald Trump voli Twitter, a sve do skoro je uživao zaštitu, budući da ova socijalna platforma štedi političare. Kada bude napustio mesto predsednika, te kada Joe Biden bude položio zakletvu 20. januara 2021. godine, Trump više neće biti zaštićen od banovanja.

PCPress.rs Image

Pravilo o zabrani banovanja se odnosi na lidere iz celog sveta, kao i na predsedničke kandidate, ali ne pomaže kada pojedinac/ka istupi sa pozicije. Zvanični nalozi @POTUS, @FLOTUS i @WhiteHouse će i dalje uživati zaštitu, ali će za njih ubuduće biti zadužena Bidenova administracija. Twitter je već preduzeo mere da ograniči uticaj Trumpovih lažnih izjava, te svih onih postova u kojima poziva na nasilje. U period od 6. novembra do danas uklonjena su četiri tvita, u kojima je Trump bez ikakvih dokaza tvrdio da su izbori pokradeni.

PCPress.rs Image

Twitter je ranije optuživan da je politički imunitet korišćen kao izgovor, a kako ne bi trpeo posledice zbog uklanjanja tvitova tada aktuelnog američkog predsednika, budući da je Trump već nakon prvih problema sa netačnim navodima doneo uredbu po kojoj se ograničava imunitet socijalnih mreža.

Pročitajte i:  X radi na NSFW Communities za sadržaje za odrasle

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,