BIZIT plus

Poslednja nedelja za TikTok i WeChat

Popularne kineske aplikacije koje su postale planetarno popularne, TikTok i WeChat, od sledeće nedelje biće u potpunosti blokirane u Sjedinjenim Američkim Državama. Ono što je novost u odnosu na informacije od ranije, jeste da će i američkim kompanijama biti zabranjeno da hostuju pomenute aplikacije.

tiktok blokiran u sad-u

Tencent i ByteDance ostaju bez najvećeg tržišta

Ono što je trenutno najvažnija informacija, jeste da iOS Store i Google Play, ali i druge američke kompanije neće moći da hostuju aplikacije TikTok i WeChat. Ovaj potez preduzet je na osnovu instrukcija predsednika Sjedinjenih Američkih Država, Donalda Trampa, a sve u cilju navodne zaštite od pretnji po nacionalnu bezbednost od strane Kineske komunističke partije. Zabrana aplikacija usledila je uprkos mogućem partnerstvu između kompanija Oracle i ByteDance.

Postalo je očigledno da trzavice na relaciji Kina – Sjedinjene Države počinju da utiču i na IT industriju, velike kompanije, ali i da uništavaju neke trendove koji su očigledno razvijeni čak i u ovim državama, poput TikToka. Ostaje velika enigma kako će se sve ovo završiti, i da li će kompanije moći da nastave normalno sa funkcionisanjem i pružanjem usluga krajnjim korisnicima.

Pročitajte i:  YouTube Shorts dodaje remiksovanje muzičkih spotova

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,