Poslednji veliki update za PS4 konzolu

Pre nego što se pojavi PlayStation 5, Sony je odlučio da napravi još jedan veliki update za trenutno aktuelnu PS4 konzolu. On je prvenstveno namenjen roditeljima jer obezbeđuje jednostavniju i bolje prilagođenu kontrolu upotrebe konzole. Jedna od stvari koje donosi je limitiranje komunikacije u igrama.

PCPress.rs Image

Smiraj PS4 ere

U najkraćim crtama, ova opcija će obezbediti da deca moraju da zatraže i dobiju odobrenje za komunikaciju u pojedinim igrama. Tako će roditelji moći da dozvole komunikaciju među društvom i prijateljima, ali i da je zabrane ukoliko smatraju da je u pitanju nepoznata osoba.

Još neki od noviteta u 8.00 update-u su uklanjanje događaja koje su kreirali korisnici i isključivanje mogućnosti kreiranja privatnih zajednica. Postojeće zajednice će ostati aktivne, ali korisnici neće moći da prave nove.

Takođe, Party i Messages opcije će biti bolje povezane, a za njih je napravljen i novi interfejs. Unapređena je i dvofaktorska verifikacija koja sada podržava i aplikacije za verifikaciju drugih proizvođača. I konačno olakšano je isključenje mikrofona, kada korisnici žele da malo predahnu od komunikacije.

Pročitajte i:  Cyberpunk 2077: Prvi dobar dan

Sony je unapredio i svoju Remote Play aplikaciju za telefone i računare, kako bi podržavala i PS5 konekcije, iako to nije bilo neophodno sada, s obzirom da PS5 izlazi tek za mesec dana, 12. novembra.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,