Poslovni uspesi Strauss Adriatic-a: Rezultat rada svakog pojedinca

Osnovi kompanije „Strauss Adriatic” postavljeni su još 1992. godine, kada je osnovano porodično preduzeće „Golex Product”. HR direktorka Ivana Canić odgovara nam kako se gradi i razvija uspešan tim.

PCPress.rs Image

Strauss Adriatic je danas jedan od lidera u oblasti prerade kafe i proizvodnje napitaka na bazi kafe. Nazivi kompanije i brendova brižljivo se grade još od osnivanja i danas su sinonim za kvalitet proizvoda i profesionalni rad.

P: Za uspešan rad potreban je i tim vrednih i profesionalnih saradnika. Kako ih najčešće nalazite u ovim vremenima?

O: Potraga za kvalitetnim zaposlenima je u svakom vremenu poseban izazov, ali i zadovoljstvo. Prilagođavamo se promenama na tržištu rada, ali koliko god da se kadrovska situacija u zemlji promeni, ne odstupamo od svojih vrednosti. Jedna od ključnih vrednosti Strauss Group-e kojoj pripadamo jeste tim. Zato za svaku poziciju pažljivo biramo saradnike, jer je naša vizija da stvorimo pobednički tim u kojem će svaki član biti onaj najvažniji, nezaobilazni „igrač”. U Strauss Adriatic-u shvatamo da je svaki naš uspeh rezultat svakog pojedinca koji kod nas radi.

P: Da li prednost imaju kandidati koji vam se sami jave ili svi moraju da prođu više koraka i strogo definisanu proceduru?

O: Kao i unutar svake kompanije, tako i u Strauss Adriatic-u imamo određene procedure koje pratimo prilikom selekcije svakog kandidata. Trudimo se da od jednostavnih stvari, kao što je zrno kafe, pravimo čuda koja unapređuju kvalitet života svakog ljubitelja kafe. Kako se kvalitetna kafa ne pravi sama, u našem timu želimo ljude sa ekspertizom, strašću i spremnošću za saradnju. Lično, na intervjuima volim da sretnem ljude koji imaju pozitivan stav, profesionalnu komunikaciju, kandidate koji poštuju vreme i dogovore. Oduševe me ljudi s „kućnim vaspitanjem”, kao i kandidati kod kojih uočim taj fini balans između hrabrosti i samokritičnosti.

PCPress.rs Image
Ivana Canić, HR direktorka kompanije Strauss Adriatic

P: Koje su to presudne osobine koje će nekoga dovesti u vaš tim? Da li to, pre svega, moraju da budu ljubitelji kafe?

O: Strast, volja za učenjem, motivacija, timski rad i pružanje podrške saradnicima, etičnost – to su neke od osnovnih osobina koje tražimo u svakom budućem kolegi i koleginici. Naravno, specifične pozicije zahtevaju i specifične kompetencije i veštine. Želja za edukacijom uz podršku, znanje i strast kolega, svakoga u Strauss Adriatic-u će uvesti u magičan svet kafe – stil života, nauku i filozofiju koje se kriju iza svakog zrna.

P: Kakve su mogućnosti za saradnju, razmenu ideja i napredovanje unutar Strauss Adriatic-a? Koliko se to promenilo u aktuelnim uslovima koje je nametnula pandemija?

O: Deo smo internacionalne kompanije s dugom tradicijom, koja u Srbiji radi na principima porodične atmosfere, slobode, otvorenosti, podrške. Pristup poslu koji gajimo omogućava da se mnoge stvari brzo reše i dese. Ohrabrujemo naše zaposlene da budu vlasnici sopstvenih ideja i podržavamo ih u tome da se one realizuju. Slavimo strast prema poslu i želju za novim znanjima. Kako smo deo velike internacionalne kompanije, prilike za razmenu znanja i profesionalni razvoj su brojne. Strauss je spoj svih prednosti internacionalne kompanije u domaćem okruženju. Uverena sam da je tajna Strauss Adriatic porodice u reciprocitetu: kompanija traži od zaposlenih onoliko koliko je i sama spremna da pruži.

Korisna adresa: Strauss Adriatic

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,