BIZIT plus

Potpredsednik Ubisoft-a podneo ostavku nakon optužbi za napad i nedolično ponašanje

Maxime Beland, potpredsednik uredništva Ubisoft-a, podneo je ostavku nakon optužbi za napad i nedolično ponašanje koje su se pojavile poslednjih nedelja. Kotaku je prvi izvestio da je Beland podneo ostavku, a Ubisoft je potvrdio ostavku Engadget-u.

PCPress.rs Image

Obojica Beland i Tommy Francois, potpredsednici uredništva i kreativnih službi, navodno su bili na disciplinskom odsustvu krajem juna. Ubisoft je od tada potvrdio da je Francois na odsustvu dok čeka ishod istrage i da je otpustio drugog zaposlenog u svom studiju u Torontu zbog „praktikovanja ponašanja koje nije u skladu sa onim što se očekuje od zaposlenih u Ubisoft-u“.

Nakon kratkog boravka u Epic Games-u, Beland je radio za Ubisoft 20 godina. Radio je na originalnom Assassin’s Creed-u, Tom Clancy’s Splinter Cell Blacklist i Far Cry 4, između ostalih igara.

Sankcije sprovedene, istraga se nastavlja

Desetak sadašnjih i bivših zaposlenih u Ubisoft Toronto govorilo je za Kotaku, koji je objavio detaljan izveštaj o navodnom nedoličnom ponašanju. Oni su „opisali celokupnu kulturu na radnom mestu koja potcenjuje doprinos žena, normalizuje seksizam i uznemiravanje i opravdava najgore prestupnike dok žalbe na njih ostaju bez odgovora.“ U jednom momentu, Belandova supruga Rima Brek navodno je bila privremeni šef sektora za ljudske resurse u studiju, a odeljenje je imalo „reputaciju da u najboljem slučaju nije korisno“, kaže Kotaku.

Pročitajte i:  Ubisoft briše The Crew igru iz biblioteka igrača, bez obzira što su je kupili

Preduzete mere

Prošle nedelje, kako smo juče pisali, CEO Ubisofta Yves Guillemot objavio je pismo zaposlenima u kojem je detaljno opisao plan preuređenja kulture kompanije. Kao i istrage prijava nedoličnog ponašanja, Ubisoft je uveo način da se poverljivo prijavi „maltretiranje, diskriminacija i druga neprimerena ponašanja“. Pored toga, Ubisoft će preurediti uredničku grupu (koja se donedavno u potpunosti sastojala od belih muškaraca), odrediti zaposlenog koji će nadgledati kulturu na radnom mestu i zaposliti šefa različitosti i inkluzije.

U nastavku je izjava koju je Ubisoft dao Engadget-u u vezi sa Belandovom ostavkom:

„Maxime Beland, potpredsednik uredništva, podneo je ostavku na svoju poziciju u Ubisoft-u, što je odmah stupilo na snagu. Uprkos njegovoj ostavci, i dalje istražujemo navode protiv njega. Pored toga, Tommy Francois, potpredsednik uredništva i kreativne službe, poslat je na disciplinsko odsustvo do kraja istrage. Još jedna osoba u našem studiju u Torontu otpuštena je zbog ponašanja koje se ne poklapa sa onim što se očekuje od Ubisoft zaposlenih. Ostale istrage su u toku i sprovešće se strogo.

Ubisoft neće tolerisati nedolično ponašanje na radnom mestu i nastaviće da preduzima disciplinske mere protiv svakoga ko se uključi u uznemiravanje, diskriminaciju i druga ponašanja koja krše naš Kodeks dobrog vladanja“.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: