Potpuna kontrola štampe

OKI‑jeve štampače možete da kupite, a možete i da ih iznajmite od kompanije Original. U drugom slučaju dobijate i brojne usluge koje povećavaju efikasnost rada, a cena je proporcionalna obimu upotrebe.

taking-printing-to-new-heights-01Kompanija OKI ima tradiciju od preko 130 godina, a danas se fokusira na poslovna rešenja i na tom polju zaista pokazuju da znaju šta je potrebno kompanijama, kako velikim tako i onim manjim. Osim sjajnih proizvoda, OKI razvija i odgovarajući prateći softver koji uveliko olakšava eksploataciju svojih uređaja i maksimizovanje njihovog potencijala.

Pored standardnih pratećih aplikacija, izdvojili bismo softverska rešenja za praćenje i kontrolisanje upotrebe štampača u firmama. PrintSuperVision je aplikacija koja prati tip dokumenata koji se štampa, u kom broju primeraka i pruža uvid u veliki broj drugih statistika kako biste što bolje optimizovali produktivnost i sprečili pojedince ili čak pojedine sektore da zloupotrebljavaju pristup štampaču. Broj odštampanih otisaka možete da pratite kako numerički, tako i kroz cenu kako bi bilo lakše stvoriti sliku o potencijalnim gubicima.PrintSuperVision prati veliki broj parametara i redovno obaveštava administratora o načinu korišćenja uređaja, njihovom stanju i potrebnom potrošnom materijalu.

Pročitajte i:  Epson predstavlja najnoviju evoluciju linearnog inkdžet štampanja bez zagrevanja

Tu je i  Print Job AccountingOKI koji daje preciznu sliku ko šta štampa i to na nivou pojedinačnih korisnika ili većih grupa, odnosno sektora. Ovo softversko rešenje prati u kom formatu se štampa, kao i to da li se koristi kolor ili crno‑bela štampa. Moguće je podesiti cenu po otisku i time dobiti uvid u troškove kako biste mogli da reagujete i prilagodite štampu budžetu firme. Print Job Accounting funkcioniše putem sistema server+klijent, a nakon instalacije ovog softvera na PC zaposlenih, moguće ga je sakriti kako bi mu pristup bio onemogućen. Ovaj softver, u cilju smanjenja potrošnje, omogućava limitiranje broja odštampanih otisaka, ograničavanje na određen tip dokumenata, pa čak i forsiranje dvostrane štampe, što može da donese mnogo veću uštedu od same tehnologije koju štampač koristi. Pritom, ova dva softverska rešenja daleko su kompleksnija i sve što smo naveli samo je vrh ledenog brega. Ukoliko vas zanima da saznate detaljnije o tome što nude, savetujemo vas da posetite zvaničnu OKI Web stranicu.

Pročitajte i:  Epson predstavlja najnoviju evoluciju linearnog inkdžet štampanja bez zagrevanja

Ponuda OKI proizvoda za firme vrlo je interesantna, jer osim kupovine samog uređaja, postoji opcija nabavke uz ugovor, odnosno uz iPlus pakete. U potonjem slučaju dobijate mnogo više od samog uređaja, jer se Original brine o svemu. Pored isporuke, instalacije i puštanja u rad, iPlus podrazumeva obuku korisnika, obezbeđivanje rezervnih delova, potrošnog materijala i opreme, kao i produženu garanciju za vreme trajanja ugovora.

Veoma bitna stavka za mnoge firme može da bude i obezbeđen zamenski uređaj u slučaju da servis traje duže od 48 časova. Na ovaj način firma neće biti ostavljena na cedilu zbog neispravnosti štampača ili multifunkcionalnog uređaja. Ovakvi ugovori plaćaju se po otisku a cena varira u zavisnosti od broja otisaka. Ukoliko firma ima veliki minimalan broj otisaka i eksploatiše ovakve uređaje u velikoj meri, iPlus ima najviše smisla i obavezno ga treba uzeti u obzir. Ne samo zbog uštede već i zbog sjajne dodatne vrednosti koja se nalazi u pomenutom paketu.

www.originalgrupa.com

Nebojša Todorović

 (Objavljeno u časopisu PC#215)

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,