BIZIT 2022

Potpuna kontrola štampe

OKI‑jeve štampače možete da kupite, a možete i da ih iznajmite od kompanije Original. U drugom slučaju dobijate i brojne usluge koje povećavaju efikasnost rada, a cena je proporcionalna obimu upotrebe.

taking-printing-to-new-heights-01Kompanija OKI ima tradiciju od preko 130 godina, a danas se fokusira na poslovna rešenja i na tom polju zaista pokazuju da znaju šta je potrebno kompanijama, kako velikim tako i onim manjim. Osim sjajnih proizvoda, OKI razvija i odgovarajući prateći softver koji uveliko olakšava eksploataciju svojih uređaja i maksimizovanje njihovog potencijala.

Pored standardnih pratećih aplikacija, izdvojili bismo softverska rešenja za praćenje i kontrolisanje upotrebe štampača u firmama. PrintSuperVision je aplikacija koja prati tip dokumenata koji se štampa, u kom broju primeraka i pruža uvid u veliki broj drugih statistika kako biste što bolje optimizovali produktivnost i sprečili pojedince ili čak pojedine sektore da zloupotrebljavaju pristup štampaču. Broj odštampanih otisaka možete da pratite kako numerički, tako i kroz cenu kako bi bilo lakše stvoriti sliku o potencijalnim gubicima.PrintSuperVision prati veliki broj parametara i redovno obaveštava administratora o načinu korišćenja uređaja, njihovom stanju i potrebnom potrošnom materijalu.

Pročitajte i:  Original: Novi život kancelarijskog papira i štampe

Tu je i  Print Job AccountingOKI koji daje preciznu sliku ko šta štampa i to na nivou pojedinačnih korisnika ili većih grupa, odnosno sektora. Ovo softversko rešenje prati u kom formatu se štampa, kao i to da li se koristi kolor ili crno‑bela štampa. Moguće je podesiti cenu po otisku i time dobiti uvid u troškove kako biste mogli da reagujete i prilagodite štampu budžetu firme. Print Job Accounting funkcioniše putem sistema server+klijent, a nakon instalacije ovog softvera na PC zaposlenih, moguće ga je sakriti kako bi mu pristup bio onemogućen. Ovaj softver, u cilju smanjenja potrošnje, omogućava limitiranje broja odštampanih otisaka, ograničavanje na određen tip dokumenata, pa čak i forsiranje dvostrane štampe, što može da donese mnogo veću uštedu od same tehnologije koju štampač koristi. Pritom, ova dva softverska rešenja daleko su kompleksnija i sve što smo naveli samo je vrh ledenog brega. Ukoliko vas zanima da saznate detaljnije o tome što nude, savetujemo vas da posetite zvaničnu OKI Web stranicu.

Pročitajte i:  Otkrijte sjajne novitete kompanije Epson na GRAFIMA sajmu

Ponuda OKI proizvoda za firme vrlo je interesantna, jer osim kupovine samog uređaja, postoji opcija nabavke uz ugovor, odnosno uz iPlus pakete. U potonjem slučaju dobijate mnogo više od samog uređaja, jer se Original brine o svemu. Pored isporuke, instalacije i puštanja u rad, iPlus podrazumeva obuku korisnika, obezbeđivanje rezervnih delova, potrošnog materijala i opreme, kao i produženu garanciju za vreme trajanja ugovora.

Veoma bitna stavka za mnoge firme može da bude i obezbeđen zamenski uređaj u slučaju da servis traje duže od 48 časova. Na ovaj način firma neće biti ostavljena na cedilu zbog neispravnosti štampača ili multifunkcionalnog uređaja. Ovakvi ugovori plaćaju se po otisku a cena varira u zavisnosti od broja otisaka. Ukoliko firma ima veliki minimalan broj otisaka i eksploatiše ovakve uređaje u velikoj meri, iPlus ima najviše smisla i obavezno ga treba uzeti u obzir. Ne samo zbog uštede već i zbog sjajne dodatne vrednosti koja se nalazi u pomenutom paketu.

www.originalgrupa.com

Nebojša Todorović

 (Objavljeno u časopisu PC#215)

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,