Potvrđena početna cena Harley-Davidson električnog motocikla

Već duže vreme je poznato da proizvođač motocikala Harley-Davidson radi na svom prvom električnom proizvodu. Kompanija je sada obelodanila detalje vezane za cenu i datum lansiranja ovog motocikla. Po svemu sudeći, biće prilično skup u poređenju sa nekim drugim električnim motociklima koji su trenutno dostupni na tržištu, ali s druge strane – oni nisu Harley-Davidson.

PCPress.rs Image

Kompanija će početi da prima rezervacije za LiveWire, svoj prvi potpuno električni motor, pre nego što izađe na tržište u avgustu ove godine. Cena ovog motocikla će početi od 29.799 dolara, što je nešto više u odnosu na cene postojećih električnih motocikala koji su danas dostupni na tržištu. Među njima su i Zero koji prodaje svoj Zero S model za 10.995 dolara.

Prema navodima kompanije, LiveWire je sposoban da ostvari od 0 do 97 km/h za manje od 3,5 sekunde. Pošto je potpuno električan, ne zahteva nikakvo kvačilo ili menjač. Ovo će takođe biti olakšica novim vozačima. Iz kompanije napominju da LiveWire može da izdrži 178 km na jednom punjenju u uslovima gradske vožnje. Takođe ima telematički sistem nazvan H-D Connect koji sinhronizuje podatke o motoru kao što su punjenje baterije i servisni podsetnici, a moguće ih je videti na odgovarajućoj aplikaciji.

Pročitajte i:  Yettel aplikacija menja način na koji koristimo tehnologije

Jedna od najboljih stvari u vezi Harley-Davidson motocikala je zvuk auspuha. To ne biste dobili od električnog motora, ali kompanija je pronašla način da i to prevaziđe kako bi zadovoljila svoje ljubitelje, i tvrdi da će LiveWire imati mogućnost da napravi „nov prepoznatljiv Harley-Davidson zvuk pri ubrzanju.“

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,