Panasonic GZ2000: TV podešen u Holivudu

Uskoro u prodavnice stiže televizor Panasonic GZ2000, koji ima posebno napravljen Professional Edition 4K OLED panel u kojem su primenjena Panasonicova prilagođena hardverska unapređenja. Optimizovan od strane vodećeg holivudskog koloriste, novi panel izdvajaju preciznost boja bez premca i znatno bolji prosečni nivoi svetline.

Panasonic GZ2000 tehničke karakteristike

GZ2000 je prvi OLED TV na svetu koji podržava i HDR10+ i Dolby Vision HDR, kao i HLG Photo, novi format za statične slike koji uvodi fotografiju u HDR svet. Pored toga, GZ2000 je prvi TV na svetu sa ugrađenim zvučnicima koji emituju nagore koji su u mogućnosti da isporuče Dolby Atmos® imerzivni audio uz apsolutnu jednostavnost i udobnost. Kompletan audio sistem takođe je podešen od strane Technics inženjera.

Panasonic GZ2000 OLED panel podešen je u Holivudu

Dostupan u 65-inčnim i 55-inčnim veličinama ekrana, novi Panasonic GZ2000 OLED predstavlja kombinaciju Panasonicove tehnološke preciznosti i veština podešavanja boja Stefana Sonnenfelda. On je među svega nekoliko umetnika koji su ovladali moćima gradijenata boja u cilju pripovedanja i prenošenja emocija.

Sonnenfeld je svoje veštine koloriste primenio na nekim od najpriznatijih i najpopularnijih filmova u poslednjoj deceniji: Zvezda je rođena, Wonder Woman, Iron Man, Lepotica i zver, Zvezdani ratovi: Buđenje sile, Svet iz doba jure, 300 i još mnogo njih. Kao i mnogi drugi vodeći koloristi, on koristi Panasonic OLED ekrane kao klijentske referentne monitore velikog formata u svom svakodnevnom radu.

Pročitajte i:  Novi LG OLED i QNED televizori sa pojačanim AI procesorom menjaju pojam kućne zabave

To nije običan OLED panel, već poseban Professional Edition 4K OLED panel ekskluzivno prilagođen od strane Panasonicovih inženjera zaduženih za istraživanje i razvoj. Rezultat toga je još veća kontrola parametara koji utiču na kvalitet slike. Konkretno, prosečan nivo svetline je znatno pojačan, a prikaz kontrasta je poboljšan, što za rezultat ima povećan dinamički opseg.

HDR sadržaj sada izgleda još upečatljivije, zato što GZ2000 bez muke može da reprodukuje scene različitih svetlina i kontrasta – koje se često sreću u živim sportskim prenosima i akcionim filmovima. Kao rezultat ovog nivoa prilagođavanja, u kombinaciji sa izvanrednim Sonnenfeldovim veštinama optimizacije boja, Panasonic je stvorio jednu od najvernijih, sinematskih slika na TV-u do sada. GZ2000 je takođe jedan od prvih TV-a koji podržava CalMAN PatternGen test šare iz softvera CalMAN® kompanije Portrait Display® kao i AutoCal funkcionalnost. Takođe su podržane i Imaging Science Foundation (isf) kalibracione postavke.

Panasonic GZ2000 TV

Panasonic GZ2000 tehničke karakteristike

Model GZ2000 jedinstven je po tome što pokriva sve popularne dinamičke HDR osnove. HDR OLED panel modela GZ2000 pokreće Panasonicov najnapredniji procesor ikada, koji brzo analizira boju, kontrast i jasnoću 4K video sadržaja, optimizujući ih i pružajući više kontrole nad potpuno novim OLED ekranom koji je Panasonic prilagodio.

Pročitajte i:  Samsung Electronics proglašen za broj 1 na globalnom tržištu OLED monitora

Uz još brži dinamički LUT, GZ2000 je Panasonicov najnapredniji TV ikada, kada se radi o izboru i prikazivanju ispravne boje za svaki pojedinačni nivo svetline. Čak i kada se nivoi svetline i kontrasta brzo menjaju u okviru scene, GZ2000 nepogrešivo isporučuje najvernije boje.

HCX PRO Intelligent takođe je kompatibilan sa brojnim formatima dinamičkih HDR metapodataka i osigurava da gledaoci dožive najbolju moguću TV sliku bez obzira iz kojeg je izvora. GZ2000 je prvi model na svetu koji je u stanju da prikaže i HDR10+ i Dolby Vision® formate*.

A zahvaljujući Multi HDR podršci, GZ2000 je takođe kompatibilan sa standardom HLG (Hybrid Log-Gamma), to jest HDR format za koji se očekuje da će biti opšte prihvaćen od strane TV emitera. Podržan je takođe i HLG Photo, novi format za statične slike. Ekran takođe podržava standardni HDR10, koji se koristi na većini UHD Blu-ray diskova i u mnogim striming uslugama.

Sinematski audio sa podrškom za Dolby Atmos

GZ2000 je prvi na svetu TV sa ugrađenim zvučnicima koji emituju nagore i koji mogu da isporuče Dolby Atmos. Dolby Atmos vas iz običnog trenutka prenosi u izvanredan doživljaj uz pomoć zvuka koji se kreće — zvuk koji ispunjava vašu sobu i koji teče oko vas uz veličanstven realizam kako bi napravio zadivljujući doživljaj zabave. Osetićete se kao da ste usred akcije, kada zvukovi ljudi, mesta, stvari i muzika ožive uz veličanstven realizam i kada počnu da se kreću kroz prostor.

Pročitajte i:  Novi napredni LG uređaji za moderan dom stigli su u Srbiju

Uprkos impresivno tankom profilu, GZ2000 isporučuje moćan i dinamičan zvučni izlaz upotpunjen snažnim basom. Celokupni zvučni sistem je podešen od strane inženjera iz Panasonicovog priznatog audio brenda, kompanije Technics i takođe ima Technicsovu vlasničku tehnologiju JENO Engine radi preciznog, rafinisanog zvuka.

My Home Screen 4.0 opcija

GZ2000 ima Panasonicov novi My Home Screen 4.0 koji omogućava gledaocu da korisnički interfejs TV-a prilagodi svojim navikama. Raspored na početnom ekranu može da se rekonfiguriše kako bi se dobili prilagođeni rasporedi. Pristup servisu VOD i emitovanom sadržaju takođe je lakši zahvaljujući redizajniranom GUI-ju.

On obuhvata ikone za grupe koje omogućavaju prečice za TV signal uživo, povezane uređaje i aplikacije kao što su Netflix, Amazon i YouTube. Korisnici sada na početni ekran čak mogu i da dodaju TV stanice koje često gledaju. GZ2000 takođe radi sa servisima Google Assistant i Amazon Alexa, što omogućava korisnicima da upravljaju nekim ključnim TV funkcijama pomoću svog glasa.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , ,