BIZIT 2022

Povratak u prošlost: Izašao Winamp 5.9

Građani koji su odrastali pre streaming servisa verovatno znaju šta je Winamp – omiljeni muzički plejer iz doba kad se za bolje opcije nije znalo. Ovaj delić prošlosti sada je oživeo, a kroz novu verziju na kojoj se radilo četiri godine.

PCPress.rs Image

Winamp se pojavio 1997. godine i vrlo brzo postao popularan. Tokom godina doživeo je nebrojeno izmena, a bio je poznat po tome što je podržavao veliki broj formata i korisnicima nudio brojne skinove, dodatke za vizualizaciju i plejliste. Vrhunac popularnosti zabeležio je 1999. godine, kada ga je kompanija AOL kupila za 80 miliona dolara, da bi se 2013. suočio s krizom, te je tada najavljeno i gašenje.

Nakon verzije iz 2013. godine Winamp se uspavao, sve do 2018, kada su procurele informacije o verziji 5.8. Ubrzo su objavljene i na Winamp.com web sajtu, a od tada se obećava nova verzija s podrškom za cloud streaming, te drugim modernim opcijama koje čine da ovaj plejer ide u korak s vremenom.

PCPress.rs Image

Winamp 5.9 Final je došao s brojnim poboljšanjima, uključujući podršku za Windows 11. Zainteresovani mogu da pogledaju kompletnu listu promena, te da na kraju i preuzmu novu verziju.

Pročitajte i:  Winamp: Nova verzija nakon četiri godine

Izvor: Bleeping Computer

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published.