ERP 2024

Povratak u prošlost: Na samom početku internet iskustva

Pandemija nam je odnela puno slobodnog vremena, pa su ga mngi iskoristili za ono za šta inače nemaju vremena – na primer da se prisete dialup interneta.

PCPress.rs Image

Krajem devedesetih godina prošlog veka sve je bilo drugačije – na internet smo se na primer povezivali preko fiksnog telefona, a za preuzimanje jednog videa bili su nam potrebni dani. Inženjer Gogh Liu je odlučio da nas podseti kako je to izgledalo, pa je čitav proces zabeležio u realnom vremenu.

Oni koji su u to vreme krstarili online prostranstvima možda pamte o kakvoj se muci radilo – čak je i uključivanje računara tražilo veliki strpljenje. Za povezivanje na internet je bila neophodna zasebna telefonska linija, jer u suprotnom ostali ukućani ne bi mogli da obavljaju telefonske razgovore, a dvojnici (sećate se telefonskih dvojnik?) bi upali u potpuni očaj.

Od tada se puno toga promenilo, a u ljudskoj je prirodi da brzo zaboravlja. Zato je korisno da se s vremena na vreme podsetimo koliko smo napredovali, bar kad je internet konekcija u pitanju.

Pročitajte i:  Čas iz istorije: Prvi selfie

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari: