BIZIT plus

Pozivi preko Zoom aplikacije biće moguće obavljati u Tesla automobilima

Vozači Tesle će uskoro moći da preuzmu video poziv direktno sa kontrolne table svog vozila na dodir. Zoom-ov softver dolazi u Teslin ugrađeni info-zabavni centar. Video poziv će se obavljati kada je automobil parkiran, dok je kod vozila u pokretu omogućen samo zvuk.

Pozivi preko Zoom aplikacije biće moguće obavljati u Tesla automobilima

Tesla se suočava sa rastućom konkurencijom na tržištu

U maju 2020., izvršni Elon Musk je u tvitu rekao da je dodavanje Zoom poziva Teslinim vozilima budući potez kompanije. U prvim danima pandemije Covid-19, Musk je primio gomilu tvitova koji su zahtevali integraciju Zoom-a. Zoom je predstavio i druge nove alate, uključujući integraciju usluga e-maila i kalendara direktno u uslugu, konverzacijski AI i chatbot koji pomaže u rešavanju problema i podršku programerima da unovče svoje aplikacije na Zoom-ovom App Marketplace-u.

Zoom vest dolazi u trenutku kada se Tesla suočava sa rastućom konkurencijom na tržištu električnih vozila od strane proizvođača automobila kao što su Volkswagen, Ford i General Motors. Neki investitori su izrazili zabrinutost da će Musk biti previše ometen kupovinom Twitter-a da bi posvetio dovoljno pažnje rešavanju Teslinih problema. Ove nedelje, Musk je nastavio da prodaje Tesline akcije za ukupan iznos koji se sada približava 4 milijarde dolara otkako je kupio Twitter. Tesline akcije su ove godine izgubile 46% vrednosti zbog razočaravajuće prodaje izazvane problemima u lancu snabdevanja.

Pročitajte i:  Tesla povlači više od 2 miliona vozila

Izvor: CNN

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,