Fujifilm lansira novu kameru za snimanje 8K videa – X-H2

Japanski multinacionalni konglomerat Fujifilm, proširuje svoju ponudu digitalnih fotoaparata bez ogledala lansiranjem nove kamere u svojoj X-seriji.

PCPress.rs Image

Kamera i komplet sočiva su sada dostupni za kupovinu

Kompanija je najavila X-H2 kameru bez ogledala, koja će imati novi X-Trans CMOS 5 HR senzor od 40,2 MP sa pozadinskim osvetljenjem. Pored toga, kamera takođe dolazi sa X-procesorom 5, koji nudi bolji kvalitet slike i videa i poboljšane ukupne performanse. Još jedna značajna karakteristika je da kamera podržava do 8K ili 30P video snimanje uz Apple ProRes podršku.

Fujifilm X-H2 podržava ISO 125 standarde i nudi shutter brzinu od 1/80000 sek putem elektronskog shutter-a. Pored toga, kamera ima Pixel Shift Multi-Shot, koji obezbeđuje bolji izlaz. Novi uređaj takođe ima interfejs kao što je AF za detekciju subjekta zasnovan na tehnologiji dubokog učenja, koji  automatski detektuje širi spektar subjekata kao što su životinje i ptice, automobili, motocikli, bicikli, avioni i vozovi, kao i ljudska lica i oči, pet osa i do sedam koraka stabilizacije slike u telu koja pomaže korisnicima tokom snimanja video zapisa, uvećanje od 0,8x i EVF od 5,76 miliona tačaka, kao i slot za kartice kompatibilan sa CFexpress karticama.

X-H2 podržava Apple ProRes kodeke, ProRes 422 HQ, ProRes 422 i ProRes 422 LT. Osim toga, kamera podržava i snimanje proxy-a, kao što je ProRes 422 Proxy. Štaviše, X-H2 ima funkciju digitalnog zumiranja koja radi sa senzorom kamere od 40,2 MP. Pruža do 2x digitalnog zuma sa minimalnim gubitkom rezolucije tokom snimanja 4K video zapisa, čak i sa glavnim objektivom pričvršćenim na kameru. Korisnici mogu postići dvostruko veću granicu i neprimetno preći na funkciju digitalnog zuma koristeći XF18-120mmF4 LM PZ WR kada objektiv dostigne svoju maksimalnu žižnu daljinu. Pored F-Log, X-H2 takođe podržava F-Log2, koji beleži prošireni dinamički opseg od 13+ zaustavljanja. Ovaj asortiman je sveobuhvatniji od trenutnog F-Log-a, proširujući potencijal postprodukcije. Fujifilm X-H2 kamera koštaće oko 2500 dolara (samo kućište). Takođe je dostupan sa X-H2-XF ​​16-80mm F4 OIS VR kit objektivom. Kamera i komplet sočiva su sada dostupni za kupovinu.

Izvor: Digit.in

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: