PC Press Studio

Pratite DIDS 2015 i preko interneta

Preko 300 posetilaca prijavilo se za DIDS 2015 – Šestu godišnju konferenciju o razvoju Interneta u svetu i na .RS i .СРБ domenskim prostorima Srbije. Dan internet domena Srbije se ove godine održava 10. marta, u Hotelu “Metropol Palace” u Beogradu, pod sloganom “U kom si internet filmu?”.

DIDS2015-vizual800x600

Svi koji ne mogu da budu posetioci uživo, program DIDS-a mogu da prate i preko Interneta, pre svega na sajtu na adresama dids.rs i дидс.срб, preko sajta RNIDS-a, kao i na sajtovima medijskih pokrovitelja.

Internet prenos DIDS-a počinje u 10.00 i traje do 15.30, a pitanja za učesnike mogu da se postavljaju i putem Tvitera, uz hešteg #dids2015.

Ove godine, DIDS će imati tri programska bloga.

Prvi blok, pod nazivom Gospodari Interneta osvrnuće se na promenu u upravljanju Internetom zbog tranzicije IANA funkcije,a moderator je Vladimir Radunović, direktor programa sajber-bezbednosti i e-diplomatije, „Diplo fondacija“.
Učesnici su Žan-Žak Sael,potpredsednik za region Evrope ICANN, Leonid Todorov direktor Udruženja nacionalnih registara Azijsko-pacifičkog regiona i Martin Bojl, stariji savetnik za javne politike britanskog nacionalnog registra „Nominet“.

Pročitajte i:  O veštačkoj inteligenciji na DIDS 2024: Da li smo na početku ili kraju velike promene?

Blok dva moderira bloger i web preduzetnik Miloš Petrović, a govoriće se o pravno-finansijskim, promotivnim, logističkim i softverskim aspektima e-trgovine.
Govoriće Boris Ilić, generalni direktor „Grand Investment“ i HR i finansijski direktor „Grand Motors“, suvlasnik Well Being akademijeDragan Varagićsavetnik za poslovnu primenu interneta, Miloš Milić, suosnivač i izvršni direktor „Farmia“Dragan Timotijević, administrator onlajn prodavnice www.eparhija.rs i Goran Živković, vođa projekta sistema e-Trgovine eLakolije.rs.

Treći blok, Domeni koji obećavaju, moderira Radomir Lale Marković suosnivač i direktor content marketing agencije, „TAG Media“, a sajtovi koji će se predstaviti su Once Upon A Time, Kreativni pokloni, Košulje, Blender OnlineKultura poslovanjaBori se sa Borisom da ponovo prohodaAlbum sećanja na naše pretke iz Prvog svetskog rataOK matematikaEdukacijaMogu ja to samaPapilotna Lepotica.

Kompletan program konferencije možete videti na zvaničnom sajtu konferencije.

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,