Top50 2023

Pratite svoje zdravstveno stanje sa Samsung-ovom aplikacijom S Health na Galaxy S III i Galaxy Note 10.1

PCPress.rs ImageSamsung-ova rešenja pomažu pacijentima da prate osnovne podatke o svom zdravstvenom stanju, dok zdravstveni radnici mogu bezbedno da rade bez upotrebe papira

Najprodavaniji smart telefon kompanije Samsung, Galaxy S III, sada može da pomogne korisnicima da prate svoje zdravstveno stanje pomoću nove aplikacije S Health. S Health je personalna zdravstvena aplikacija koja sakuplja, beleži i analizira podatke sa zdravstvenih senzora kao što su merači šećera u krvi, merači krvnog pritiska i vage za merenje telesne mase. Ova aplikacija radi kako na telefonu Galaxy S III tako i na Samsung-ovom najnovijem tablet uređaju, Galaxy Note 10.1. Oba uređaja mogu da primaju podatke preko Bluetooth konekcije ili preko USB-a. Aplikacija potom stvara grafikone i tabele koje pomažu korisnicima da odmah saznaju da li vode zdrav način života.

Samsung pomaže i zdravstvenim radnicima da efikasnije komuniciraju. Samsung-ov e-Meeting predstavlja integrisan i bezbedan sistem bez servera koji omogućava komunikaciju bez upotrebe papira i razmenu dokumenata u realnom vremenu. Ne samo da je razmena osetljivih podataka o pacijentima efikasnija, već je, zahvaljujući ovom rešenju i bezbednija, jer se informacije razmenjuju putem prezentacijskog ekrana hosta. Samsung-ov e-Meeting je skrojen baš po meri zdravstvenih radnika jer uspešno rešava jedinstven izazov poboljšavanja komunikacije među profesionalcima dok istovremeno nudi potpunu i stalnu zaštitu podataka o pacijentu.

Pročitajte i:  Samsung olakšava "uradi sam" popravke  

Kompanija Samsung će po prvi put u Evropi predstaviti aplikacije na svojim vodećim mobilnim uređajima – Galaxy S III i Galaxy Note 10.1 – na izložbi DigiPharm & Pharma Marketing Show EU 2012. Samsung će tokom tog događaja najaviti i potpisivanje Memoranduma o razumevanju sa mrežom Health Network Communications.

„Samsung-ova mobilna rešenja za oblast medicine i zdravstvene zaštite obuhvataju inovativne tehnologije koje koriste sve prednosti mobilnosti. Ta rešenja čine da zdravstvene usluge budu efikasnije i smanjuju troškove“, izjavio je Bumko Čo, potpredsednik Odeljenja za mobilne komunikacije u kompaniji Samsung Electronics. „Samsungova mobilna rešenja u oblasti zdravstvene zaštite čine da kroz sistematsku obradu podataka kvalitet usluge bude veći, a pošto nude medicinske usluge u čijem se središtu nalazi korisnik, pacijent će takođe moći da kontroliše svoje zdravlje dok aktivno komunicira sa medicinskim osobljem kako bi dobio bolju zdravstvenu uslugu, zbog čega će biti još zadovoljniji.“

Smart uređaji menjaju način na koji ljudi prate svoje zdravstveno stanje i poboljšavaju ga, a Samsung ima za cilj da odigra glavnu ulogu u uspostavljanju sistema za razvoj mobilnih rešenja u oblasti zdravstva.

Pročitajte i:  Apple postao najveći proizvođač telefona na svetu

Izvor: Samsung

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,