Pranje veša uz pomoć veštačke inteligencije i uštedu električne energije

Veštačka inteligencija stigla je do kućnih aparata i od njih načinila partnere u svakodnevnom održavanju doma. Sa inteligentnim i personalizovanim funkcijama, besprekornom efikasnošću i prilagodljivim dizajnom, kućni aparati menjaju dosadašnje navike i daju priliku da kućne poslove obavljamo efikasnije i za što manje vremena.

PCPress.rs Image

Samsung Electronics je nedavno lansirao dva nova modela veš mašina sa revolucionarnom tehnologijom, inteligentnim funkcijama, inovativnim dizajnom i neverovatnom efikasnošću.

Modeli novih Samsung veš mašina WM8400 i WM7400 opraće više veša uz uštedu struje do A-40%. AI tehnologija ovde će doprineti unapređenju performansi pranja, za kraće vreme, uz uštedu vode i energije.

Revolucionarne tehnologije AI Ecobubble™ i AI Wash, pomoću pametnih algoritama, analiziraju svaku tkaninu i prilagođavaju ciklus pranja kako bi se postigao najbolji rezultat sa minimalnom potrošnjom energije i vode. Bez obzira da li perete osetljive tkanine ili teške materijale, ova veš mašina će se prilagoditi vašim potrebama i obezbediti izvanredne rezultate svaki put.

PCPress.rs Image

Na taj način, odeća je temeljno oprana i u hladnoj vodi, smanjujući potrošnju energije do 70% u poređenju sa pranjem u toploj vodi. Takođe štiti boju i teksturu odeće do 45.5% boljom negom tkanine.

Pročitajte i:  Galaxy Z Fold 6 će možda imati redizajnirane kamere

AI prikuplja informacije tokom pranja, analizira ih i sve podatke koristi tokom daljeg rada kako bi dozirao odgovarajuću količinu vode i deterdženta, prilagodio vreme potapanja, ispiranja i centrifugiranja za najbolje rezultate. Kao rezultat toga, AI Wash poboljšava efikasnost pranja i smanjuje otpad.

S AI Energy Modeom u SmartThings Energy, praćenje potrošnje energije dodatno se proširuje. Korisnici mogu da prate svoju dnevnu, nedeljnu i mesečnu potrošnju energije, pri čemu se funkcija može koristiti čak i za procenu mesečnih računa za struju korisnika.

Space Max tehnologij omogućava maksimalno iskorišćenje prostora unutar mašine, što je idealno za velike porodice i pranje velikih količina veša u jednom ciklusu, štedeći vreme i energiju.

Vođeno veštačkom inteligencijom, pranje je lako i efikasno, jer mašina „pamti” navike, predlaže odgovarajući program pranja i na vreme prikazuje potrebne informacije. Aplikacija SmartThings takođe pruža savete za programiranje, kreira planove i rešava probleme.

PCPress.rs Image

Nove veš mašine iz laboratorija kompanije Samsung, donose tri značajne novine: smanjenje ispuštanja mikroplastike, jednostavnost upotrebe i skraćenje potrebnog vremena za pranje. Evo kako:

Pročitajte i:  Meta u aprilu dodaje AI u Ray-Ban naočare 

Less Microfiber™ ciklus: kreiran je kako bi odeća manje otpuštala mikroplastiku koja završava u otpadnoj vodi. Prilagođavanjem brzine okretanja motora i intenziteta pranja, ovaj ciklus smanjuje količinu mikrovlakana otpuštenih u odvod za do 54%.

Detergent Scan i Care Label Scan: SmartThings Clothing Care korisnicima nudi nove funkcije za jednostavno korišćenje mašine za pranje veša. Detergent Scan omogućava skeniranje deterdženta ili omekšivača u okviru SmartThings aplikacije, informacije se šalju mašini za veš kako bi dodala odgovarajuću količinu praška ili omekšivača.  

Super Speed: Sa funkcijom Super Speed, ciklusi mogu biti gotovi u samo 39 minuta. Ovo kratko vreme pranja omogućeno je pomoću QuickDrive™ tehnologije, koja dinamički pomera odeću. Vreme ispiranja takođe je skraćeno korišćenjem Speed Spray-a, koji snažnim mlazom vode brzo uklanja ostatke deterdženta. Mašina za pranje veša takođe ubrzava brzinu centrifuge zavisno od količine veša kako bi brzo osušila odeću.

Detaljne informacije o veš mašinama sa AI funkcijama i ostalim inovativnim proizvodima iz kompanije Samsung, korisnici mogu da pronađu na sajtu www.samsung.com!

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *