Računari i Galaksija

Pravda za GPU – kampanja protiv digitalnih rudara

Corsair je pokrenuo zanimljivu marketinšku kampanju, a koja u ime svih gejmera ustaje protiv zloupotrebe grafičkih karata koje se već neko vreme koriste za rudarenje kriptovaluta.

PCPress.rs Image

Tako je proizvođač kompjuterskih komponenti ustao protiv onih koji grafičke karte koriste samo za rudarenje kriptovaluta, mada neki spekulišu da je u pitanju prvoaprilska šala. Naime, kompanije je na svoju YouTube stranicu otpremila video pod naslovom “Stop GPU Abuse! #GPURESCUE,“ koji podseća na humanitarne kampanje poput “Save the Ethiopian Children.” „Preko tri miliona grafičkih karata se proda rudarima svakog dana,“ upozorava poruka na početku videa, te se dodaje da grafičke karte koje su namenjene gejmerima svakodnevno bivaju zloupotrebljavane u „zlatnoj groznici“ modernog doba.

Budući da Corsair u videu tvrdi da će oni koji budu donirali neku sumu novca „postati anđeli koji će spasiti neku grafičku kartu iz kandži rudara,“ verovatno se radi o prvoaprilskoj šali, a zanimljivo je da donacije mogu da se uplate preko svih većih kreditnih kartica, PayPal-a, ali i …Bitkoinom.

Pročitajte i:  YouTube Premium dobija nove AI funkcije kako bi privukao pretplatnike

Izvor: Venture Beat

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , ,