Srpska varijanta Uber-a vozi uspešno već dve godine

Taksi prevoz je u Beogradu i do tri – četiri puta skuplji nego u drugim gradovima Srbije, a dok se u našoj zemlji čeka Uber, domaći preduzetnici su odlučili da naprave srpsku varijantu aplikacije koja će oboriti cene vožnje. U pitanju je aplikacija CarGo koja nudi auto – prevoz i uslugu sličnu Uberu, a pre dve i po godine osnovao ju je Vuk Guberinić, ekonomista iz Beograda.

CarGo aplikacija zapravo funkcioniše vrlo jednostavno. Nakon što se instalira i prijavi, može da se uplati “kredit” ili jednostavno jednom registruje platna kartica. U CarGo su omogućili čak četiri načina za plaćanje. Zatim se podesi lokacija i traži se slobodan automobil u blizini. Nakon manje od minut, aplikacija izbacuje cenu puta i vreme za koje vozač može da bude na traženom mestu.

“Vozilo stiže za oko pet minuta na lokaciju, u zavisnosti od dela grada i doba dana”, kaže Guberinić. “Može i da se otkaže vožnja, ali ako auto već stigne na lokaciju, onda se plaća deo. Za sve vreme od zakazivanja, može da se prati koliko još treba vremena vozaču da stigne i gde se u tom trenutku nalazi. Prema našim procenama, usluga je oko 20 odsto povoljnija od taksija tokom dana, a 30 do 40 odsto tokom noći, jer je kod nas cena uvek ista”, dodaje Guberinić i kaže da je do sada oko 50.000 ljudi skinulo aplikaciju CarGo.

Pročitajte i:  Yettel aplikacija menja način na koji koristimo tehnologije

Za sada ih u firmi ima petoro, a većina se bavi visokotehnološkim razvojem, odnosno poboljšanjem aplikacije da bi bila što dostupnija i lakša za korisnike. CarGo aplikacija je takođe dostupna u Zagrebu i Podgorici, a planira se širenje i na druge gradove u regionu. CarGo takođe sarađuje sa preko 100 firmi u regionu i svakodnevno prevozi njihove zaposlene. Firme ih angažuju kao alternativu taksi i autobuskom prevozu. “Kako se kod nas sve obavlja elektronski, kompanijama odgovara elektronsko poslovanje, smanjenje administracije i potpuna transparentnost kada su troškovi prevoza u pitanju”, kažu u CarGo.

Izvor: Danas

Pogledajte i: Hybrid video nadzor distributeri – Videonadzor.Net
Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,