Top50 Glas publike

Predstavnici gejmerske industrije razgovaraju sa Trampom o nasilju

Entertainment Software Association, upravljačka ruka gejmerske industrije, koja proverava sadržaje video-igara, te lobira u ime velikih kompanija, potvrdila je sastanak sa američkim predsednikom Donaldom Trampom, koji će uključivati i diskusiju o nasilju u video-igrama, te uticaju na nasilje koje se dešava u stvarnom svetu.

PCPress.rs Image

Asocijacija tvrdi da nema naučno dokazanih veza između video-igara i nasilnog ponašanja, a sastanku, koji je planiran za 8. mart, bi trebalo da prisustvuju i predstavnici kompanija Electronic Arts, Microsoft, Nintendo, Sony, Take-Two Interactive, Warner Bros. Entertainment i Ubisoft. Saopštenje, koje je prošle nedelje poslato iz Bele kuće, uznemirilo je gejmersku zajednicu, budući da se u njemu, između ostalog, navodi da Tramp planira da sa predstavnicima industrije razgovara o tome na koji način video-igre utiču na povećanu stopu nasilja. Sastanak je u jasnoj vezi sa nasiljem koje se nedavno dogodilo u školi Stoneman Douglas u Parklandu, a koje je pokrenulo raspravu o kontroli oružja, te sadržajima koji promovišu nasilje.

PCPress.rs Image

Tramp je tokom jednog od svojih obraćanja javnosti rekao i da vidi jasnu vezu između nasilnog ponašanja među mlađim generacijama i video-igara, budući da ove utiču na formiranje mladih umova, te dodao da je neophodno da se nešto preduzme po tom pitanju. Još uvek nije jasno da li Trampova administracija smatra da je neophodno postojanje nekog spoljašnjeg regulatornog tela, te predstavnici industrije još uvek ne znaju šta ih na sastanku očekuje.

Pročitajte i:  Windows 11 po vašoj meri

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , ,