Predstavnički dom SAD-a pogođen curenjem zdravstvenih podataka

Osetljive informacije o članovima Kongresa i njihovim zaposlenima otkrivene su u kršenju podataka, prema rečima čelnika Predstavničkog doma. FBI je uspeo da kupi informacije koje su procurile sa tržišta zdravstvenog osiguranja DC Health Link na dark web-u, napisali su u pismu predsednik Predstavničkog doma Kevin McCarthy i vođa manjine Hakeem Jeffries.

Predstavnički dom SAD-a pogođen curenjem zdravstvenih podataka

FBI nije utvrdio obim procurelih podataka

Podaci su uključivali imena supružnika upisanih, izdržavane dece, brojeve socijalnog osiguranja i kućne adrese, navodi se u pismu. McCarthy i Jeffries su rekli da FBI još nije utvrdio veličinu i obim kršenja, iako su nagovestili da bi uticaj mogao biti izuzetan. Napomenuli su da je hiljade članova i zaposlenih u Domu iz cele zemlje potpisalo zdravstveno osiguranje preko DC Health Link-a od 2014.

Operater DC Health Link-a, DC Health Benefit Exchange Authority, saopštio je da je otvorio istragu. Oni navode da su u procesu obaveštavanja pogođenih kupaca i pružanja usluge praćenja identiteta i kredita. FBI je potvrdio da je upoznat sa incidentom, dok policija Kapitola pomaže agenciji u njenoj istrazi. Član dark web foruma navodno je ove nedelje tvrdio da imaju podatke o 170.000 korisnika DC Health Link-a i da su voljni da prodaju te informacije. Kasnije su rekli da su informacije prodate.

Pročitajte i:  SAD optužuju Kinu za hakerske napade

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,