Microsoft organizuje online AI događaj 16. marta

OpenAI tehnologija biće korišćena za pokretanje poslovnih usluga Microsoft-a.

PCPress.rs Image

Microsoft  želi da postane lider u veštačkoj inteligenicji

Microsoft je ranije najavio da će pomoću AI tehnologije preoblikovati pretragu u Bing-u. Međutim, kompanija se sada sprema da detaljno objasni kako AI može transformisati budućnost rada. Kompanija će održati online događaj „Budućnosti rada pod uticajem veštačke inteligencije“ 16. marta.

Iako Microsoft nije tačno naveo šta će predstaviti, glavni izvršni direktor Satya Nadella i vođa Microsoft 365 usluga Jared Spataro biće domaćini prezentacije.

Prema izveštajima, Microsoft bi mogao da predstavi verziju Microsoft 365 usluga koje su opremljene veštačkom inteligencijom. Prvi na liti su Outlook i Word. Tačna funkcionalnost još uvek nije poznata. Međutim, prema izveštajima The Information-a, Outlook bi mogao da koristi veštačku inteligenciju kako bi poboljšao rezultate pretrage i predložio odgovore na elektronsku poštu. Što se tiče Word-a, on bi mogao da pruži predloge za pisanje.

AI „Copilot“

Takođe, kompanija pokreće usluge pomoću veštačke inteligencije koju su orijentisane na preduzeća. Dynamics 365 i Viva Sales sada imaju AI „Copilot“. AI „Copilot“ pomaže u ćaskanju i odgovaranju na e-poruke klijenata, sumiranju sastanaka na Teams-u i pomaže u istraživanju marketinških podataka. Ove usluge se oslanjaju na postojeću Azure OpenAI uslugu gde će funkcije Microsoft-a 365 koristiti Prometheus AI model koji se koristi u Bing-u.

Nove promene ne predstavljaju toliko iznenađenje. Microsoft već neko vreme integriše veštačku inteligenciju u usluge poput Teams-a i godinama ulaže u OpenAI. Microsoft se obavezao na višegodišnji ugovor o finansiranju za koji je navodno vredan 10 milijardi dolara. Kompanija želi da postane lider u veštačkoj inteligenicji a događaj će verovatno pojačati još više tu želju.

Pročitajte i:  Microsoft smanjuje broj zaposlenih u Xbox-u i Activision Blizzard-u

Takođe, postoji i dosta pritiska od konkurencije. Druge kompanije ugrađuju ChatGPT direktno u svoje proizvode. Google je predstavio Bard kao konkurent ChatGPT-u. Google je zabrinut da bi veštačka inteligencija mogla da predstavlja pretnju njegovom osnovnom poslu pretrage. Proširena upotreba veštačke inteligencije teoretski bi mogla da pomogne Microsoft-u da se odbrani od rivala i da preuzme vođstvo u korišćenju nove tehnologije.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,