Preduzetnicima 500 miliona dinara za investicije

Ministarstvo privrede poziva preduzetnike, mikro i mala privredna društva da se informišu o Programu podsticanja preduzetništva kroz podršku investicijama u 2018. godini, koji se sprovodi u saradnji sa sa Fondom za razvoj Republike Srbije.

PCPress.rs Image

Privredni subjekti koji ispunjavaju uslove Programa, mogu ostvariti pravo na finansijsku podršku u iznosu do 20% bespovratnih sredstava od vrednosti investicionog ulaganja. Preostali iznos vrednosti projekta finansiraće se iz kredita Fonda za razvoj, sa kamatnom stopom od 1,5% godišnje uz garanciju banke, i 3% godišnje uz ostala sredstva obezbeđenja. Rok otplate za pravna lica je do deset godina, za preduzetnike do osam godina, a u oba slučaja odobrava se grejs period od jedne godine.

Novac dobijen na ovom Konkursu može se upotrebiti u najrazličitije svrhe, od nabavke opreme, mašina i postrojenja, do adaptacije, izgradnje ili kupovine proizvodnog ili poslovnog prostora. Javni poziv je otvoren dok se raspoloživa sredstva ne utroše, a najkasnije do 31.12.2018.

Izvor: RTV

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Kina teži tehnološkoj nezavisnosti i otvara vrata stranim investitorima
SBB

Tagovi: , , , ,