BIZIT plus

Prestigio Click&Touch tastatura odnela četiri Red Dot nagrade za dizajn

Razvoj novog brenda kompanije Prestigio ide u korak sa razvojem tehnologije na tržištu elektronike, menjajući predstavu o visokotehnološkim proizvodima, kao i načine na koji ih ljudi koriste. Ključ ovog uspeha je u težnji kompanije da kreira proizvode kako elegantnog tako i praktičnog dizajna, usmerenoj ka krajnjem korisniku.

PCPress.rs Image

Istraživanje koja kompanija sprovodi u oblasti modernog dizajna prepoznato je 2020. godine – Prestigio tim dobio je višestruke ‘Red Dot’ nagrade za Click&Touch tastaturu koja primenjuje Touch on Keys® tehnologiju kompanije Clevetura. Dizajn interaktivne tastature Click&Touch brenda Prestigio prepoznat je kao najbolji u 4 kategorije:

  • Računarske i informacione tehnologije
  • TV i kućna zabava;
  • Pametni proizvod (u okviru kategorije TV i kućna zabava);
  • Inovativni proizvod (u okviru kategorije Računarske i informacione tehnologije)

Pobeda u ovim kategorijama zavisila je od činjenice da je Click&Touch potpuno novi i lagodan način za unos informacija koji će preokrenuti tok razvoja industrije mejnstrim, svakodnevnih tastatura i tačpeda, koji obično predstavljaju dva odvojena uređaja.

PCPress.rs Image

 

“Red Dot” nagrada za dizajn proizvoda nudi dizajnerima i proizvođačima iz svih krajeva sveta platformu za ocenjivanje njihovih proizvoda. Na takmičenju 2020. godine, učestvovali su dizajneri i kompanije iz 60 zemalja sa više od 6.500 proizvoda. Međunarodni žiri sastavljen od stručnjaka sa bogatim  iskustvom u različitim disciplinama okuplja se već oko 65 godina sa ciljem da izabere najbolji dizajn godine.

Proces odlučivanja traje nekoliko dana i zasniva se na dva ključna kriterijuma: Članovi žirija testiraju sve prijavljene kako bi ocenili ne samo estetiku već i odabrane materijale, nivo izrade, površinsku strukturu, ergonomiju i funkcionalnost. Nakon opširne diskusije, žiri donosi odluku o kvalitetu dizajna proizvoda. U skladu sa motom “U potrazi za dobrim dizajnom i inovacijama”, nagrada se dodeljuje samo najboljim dizajnima.

PCPress.rs Image

Click&Touch kombinuje karakteristike tastature, tačpeda i miša, omogućavajući automatski i neprimetan prelaz iz režima kucanja teksta u režim kontrole kursora. Sistem tastature je opremljen funkcijom “pametnog izbora” i može da “razume” režim u kojem krajnji korisnik radi, prebacujući se automatski na funkciju tastature ili tačpeda.

Click & Touch vam omogućava da radite brže, naročito kada želite istovremeno da koristite i tastaturu i miš. Jednostavna situacija: dok korisnik piše neko važno pismo, neko ga zove na Skype. Da biste resetovali poziv pomoću miša ili tačpeda, morate da pomerite ruku, pomerite kursor, pritisnete taster Cancel, odaberete polje za poruku, itd. Sa Click&Touch tastaturom možete odbiti nepotrebni dijalog jednim potezom. Prilikom pregleda grafičkog prikaza, tastatura takođe omogućava da promenite jačinu tona i premotate film prevlačenjem levo-desno preko površine tastera u gornjem redu.

PCPress.rs Image

Click&Touch tačped tastatura brenda Prestigio, koja primenjuje Touch on Keys tehnologiju kompanije Clevetura, predstavlja savršenu kombinaciju praktične upotrebe i modernog izgleda. Reč je o tehnološki naprednom i vizuelno privlačnom proizvodu, koji čini da korišćenje Smart TV uređaja, desktop računara, interaktivnog panela, konzole za igrice, tablet računara, pa čak i mobilnih uređaja bude što je moguće jednostavnije.

Click&Touch tastatura omogućava istovremeno povezivanje do 5 različitih uređaja putem Bluetooth-a, Type-C i USB interfejsa, bez potrebe za instaliranjem dodatnog softvera. Karakteristike tastature se konfigurišu i kontrolišu pomoću aplikacije Clevetura App koja je dostupna na Google Play prodavnici, kao i na App Store-u.

Facebook komentari: