ePlaneta

Pri slabijem osvetljenju displeja Pixel 4 odbacuje osveženje ekrana od 90Hz

Jedna od glavnih mogućnosti Pixel-a 4 je displej koji ima visoko osveženje ekrana od 90Hz ili takozvani “Smooth Display”. Poput konkurenata na tržištu kao što su OnePlus 7T, ali i drugi gejming telefoni. Oni koji su se prvi dokopali uređaja ipak tvrde da pri smanjenju osvetljenja displeja telefon sam promeni osveženje na standardnih 60Hz.

Google-Pixel-4-Smooth-Display

Jedan korisnik Reddita koji je istovremeno i član XDA zajednice entuzijasta i zaljubljenika u pametne uređaje testirao je svoj model i došao do zaključka da se zaista osveženje smanjuje kada se smanji osvetljenje telefona na 75 posto ili manje. U tom momentu Pixel 4 menja podešavanja samostalno. 

Drugi korisnik je naveo da to može da bude zbog nekih drugih faktora, primera radi kada je u pitanju jako ambijentno osvetljenje. Tu se dovodi u vezu Smooth display sa Ambient EQ opcijom Pixela 4.

pixel-4-screen refresh rate

Kako korisnici budu nastavili da eksperimentišu tako ćemo imati i preciznije informacije. Za sada znamo da bez obzira na osvetljenje, Pixel 4 može na silu da uključi osveženje od 90 Hz kroz opcije u meniju za programere. Samo bi trebalo imati na umu da će ova opcija kada je uključena imati zaista veliki uticaj na smanjenje života baterije što je već jedan od zamerki ovom uređaju.

Izvor: 9to5google

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,