ASUS ROG Flow

Prilagodljiva memorija stiže na Samsung uređaje sa Android Pie ažuriranjem

Google je tokom godina na Android dodao niz korisnih opcija, a jedna od najkorisnijih je svakako prilagodljivi prostor za skladištenje. Uprkos tome što je ova opcija više nego korisna, Samsung je do sada nije implementirao na svoje uređaje, ali bi to uskoro mogao da učini, zahvaljujući Android Pie verziji operativnog sistema.

Prilagodljivi prostor za skladištenje prvi put se pojavio još 2015. godine sa  Android Marshmallow, a opcija je došla sa prilično jednostavnom, ali korisnom funkcijom u obliku microSD kartice koja služi kao ekstenzija za unutrašnji prostor za skladištenje. Na taj način se dobija dodatni prostor na uređaju, koji može da se koristi za skladištenje svih podatka.

Ova opcija je korisna na bilo kojem uređaju, a naročito na telefonima iz donjeg i srednjeg segmenta, koji dolaze sa malim prostorom za memoriju. To je i jedan od razloga zbog kojih ove opcije do sada nije bilo na Samsung modelima koji dolaze sa, kako u kompaniji smatraju, sa dovoljno prostora za skladištenje, ali bi Android Pie to sada mogao da promeni, budući da informacije o firmveru modela Galaxy Note 9 otkrivaju da bi dodatni prostor za skladištenje trebalo da bude aktiviran na novom Samsung telefonu.

Pročitajte i:  Chrome 89 čini Mac hladnijim i štedi memoriju na Windows-u

Izvor: 9to5Google

Facebook komentari:
BIZIT Seminar

Tagovi: , , , ,