Procureo Windows XP izvorni kod

Izvorni kod za Windows XP SP1 i druge verzije ovog operativnog sistema navodno je procureo, a korisnik koji je incident prijavio tvrdi da u poslednja dva meseca prikuplja sve ono što je “pobeglo” iz kompanije Microsoft.

PCPress.rs Image

Windows XP kolekcija od 43GB našla se kao torrent na 4chan forumu, a na listi je kako kod za Windows XP, tako i za Windows Server 2003, te čitav asortiman starijih verzija ovog operativnog sistema. Torrent sadrži i: MS DOS 3.30, MS DOS 6.0, Windows 2000, Windows CE 3, Windows CE 4, Windows CE 5, Windows Embedded 7, Windows Embedded CE, Windows NT 3.5 i Windows NT 4. Tu je i bizarni media fajl koji sadrži spisak suludih teorija zavere o Bill Gatesu, te manji 7zip fajl od 2,9GB koji sadrži samo kod za Windows XP i Windows Server 2003.

PCPress.rs Image

Oni koji su objavili fajlove tvrde da se izvorni kod za Windows XP između hakera razmenjuje već godinama, te da je sada prvi put postao dostupan svima. Iako je XP objavljen pre skoro 20 godina, ovaj incident ipak pokreće neka bezbednosna pitanja, a zbog toga što se delovi koda koriste i u modernijim verzijama.

Pročitajte i:  Kako da obrišete Windows aplikacije

Izvor: Bleeping Computer

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,