Stigao je ChatGPT za Android

Možete komunicirati sa chatbot-om bez potrebe da posetite veb lokaciju.

PCPress.rs Image

Potreban je najmanje Android 6.0 da biste koristili aplikaciju

OpenAI je održao reč. Kao što je obećao, kompanija je objavila ChatGPT aplikaciju za Android. Kao i u iOS verziji, možete razgovarati sa generativnom veštačkom inteligencijom kako biste dobili savete, odgovore i druge korisne odgovore. Možete da šaljete glasovne zahteve koristeći OpenAI interno prepoznavanje govora, sinhronizujete istoriju ćaskanja na različitim uređajima i izvozite podatke.

Pretplatnici na ChatGPT Plus takođe mogu po želji da prelaze između standardne (GPT-3.5) i GPT-4 verzije. Bez obzira na nivo koji koristite, trebaće vam najmanje Android 6.0 da biste koristili aplikaciju.

Korišćenjem aplikacije, ChatGPT će biti pristupačniji, posebno u zemljama u kojima Android dominira ili se računari manje koriste. Aplikacija je dostupna korisnicima iPhone-a od maja, a kasnije je i ažurirana sa podrškom za iPad.

Kao i kod Bing Chat-a (zasnovanog na GPT-4), Bard-a i drugih konverzacijskih sistema veštačke inteligencije, nećete uvek moći da se oslonite na rezultate. Tehnologija je sklona „halucinacijama“ koje mogu dovesti do lažnih tvrdnji, loše kontekstualne logike i drugih rezultata koji nisu pouzdani. ChatGPT je ponekad korisniji kao početna tačka za zadatak od dobijanja konačnih odgovora. ChatGPTmože pomoći u kreativnim obavezama gde tačnost nije toliko bitna.

Pročitajte i:  OpenAI ne može da registruje „GPT“

OpenAI je pomogao popularizaciji generativne veštačke inteligencije putem alata kao što je ChatGPT. Međutim, takođe je doveo do raznih zabrinutosti kao i političke pažnje. Stručnjaci su zabrinuti da bi tehnologije poput ove mogle preuzeti kontrolu ili promovisati dezinformacije. Sama kompanija se nada da će ublažiti rizike veštačke inteligentne. Američki glumci protestvuju zbog zarada ali i zbog korišćenja veštačke inteligencije. Političari, takođe, vrše pritisak na odgovoran razvoj i regulaciju veštačke inteligencije.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,