Prodavci antivirus programa: Podrška za Windows 7 potrajaće još dve godine

Dok je Microsoft zvanično ukinuo podršku za Windows 7 u februaru, mnogi proizvođači antivirus softvera planiraju da sa podrškom nastave bar još dve godine.

PCPress.rs Image

Uz nekoliko izuzetaka, većina velikih antivirus programa nastaviće sa čuvanjem Windows 7 sistema do 2022. godine, a među njima Kaspersky, F-Secure, Carbon Black, te drugi. Podrška će svakako biti neophodna onim korisnicima koji budu odlučili da još neko vreme zadrže verziju 7 Windows operativnog sistema, budući da će od Microsoft-a podršku i dalje dobijati samo vlasnici enterprise paketa, a po ceni od 25 do 200 dolara. Male kompanije i privatni korisnici tako ostaju bez zaštite, ali će sada moći da se oslone na antivirus programe koji će ih sačuvati od cyber napada i drugih pretnji.

PCPress.rs Image

Windows 7 sistemi bez podrške velika su sigurnosna pretnja, zbog čega Microsoft i preporučuje prelazak na Windows 10. Budući da AhnLab, BullGuard, Carbon Black, FireEye, G Data, Ikarus, Kaspersky, K7 Computing, Microworld, Quickheal, Seqrite i ThreatTrack nisu objavili da prestaju sa podrškom, očekuje se da i oni koji zadrže Windows 7 budu bezbedni još neko vreme.

Pročitajte i:  Microsoft planira da otvori Data centar na mestu nesuđene Foxconn fabrike

Izvor: Tech Radar

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , , , , , , , , ,