BIZIT plus

Proglašeni najbolji Vip studenti

img_3530I druga godina konkursa „Budi Vip student” kompanije Vip mobile uspešno je završena odabirom 20 Vip studenata kojima su u sredu na svečanom prijemu dodeljena priznanja, dok su svi finalisti dobili na poklon mobilne telefone i SIM kartice.
Vip stipendijama nagrađeno je šest studenata Fakulteta organizacionih nauka, šest studenata Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, četiri studenta Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu, po jedan student sa Mašinskog, Saobraćajnog i Ekonomskog fakulteta u Beogradu i jedan student Ekonomskog fakulteta u Subotici. Ovu generaciju studenata u okviru projekta „Budi Vip student“ odlikovale su odlične biografije i uspesi na fakultetu – oko 75 odsto kandidata imalo je prosečnu ocenu višu od 8,5.
Nagrade su studentima uručili Aleksandar Šperl, predsednik Upravnog odbora kompanije Vip mobile i Darko Parun, član Upravnog odbora kompanije zadužen za tehniku, a pristunima su se obratili i Irina Reljin, pomoćnik ministra za telekomunikacije i informaciono društvo i članovi žirija Aleksandar Nešković, profesor Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu i Galjina Ognjanov, profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu. Svečanosti su prisustvovali i prof. dr Miodrag Popović, dekan Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu, prof. dr Bojan Babić, prodekan za finansije na Mašinskom fakultetu, prof. dr Mirjana Drakulić, prodekan za međunarodnu saradnju na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu, kao i prof. dr Željen Trpovski sa Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu.
Odluka o najboljima doneta je na osnovu sledećih elemenata selekcije: biografije studenata i odgovora na pitanja, ocene eseja, opšteg utiska sa intervjua, rezultata radionica i vežbi tokom finalnog vikenda na Divčibarama i učešću u „studiji slučaja“.
img_3512Najboljih 20 studenata dobiće školarinu za prvu godinu master ili doktorskih studija na matičnom fakultetu, plaćenu dvomesečnu praksu u kompaniji Vip mobile, posetu centrali mobilkom austria grupe i Telekom Austrije u Beču, mentorstvo senior menadžera Vip-a, predavanja srpskih i gostujućih profesora iz inostranstva u okviru „Vip kluba“, kao i mobilne telefone Sony Ericsson G502 sa pripejd SIM karticama i kreditom. Ostali učesnici finala takođe su na poklon dobili mobilne telefone sa SIM karticama i kreditom.
Projekat „Budi Vip student“ kompanija Vip mobile je pokrenula pre dve godine, sa ciljem da investira u obrazovanje budućih eksperata i lidera u oblasti telekomunikacija na srpskom tržištu. U konkurenciji velikog broja prijavljenih studenata, do sada je izabrano 40 Vip stipendista. I ove godine projekat je realizovan uz podršku Ministarstva za telekomunikacije i informaciono društvo, univerziteta i fakulteta koji su imali pravo učešća i brojnih studentskih organizacija, dok je medijski partner projekta sajt znanje.infostud.com. U projekat je samo ove godine uloženo 150.000 evra.

Pročitajte i:  PC Press video: Kako do Midjourney vizuelnih rešenja, Ljubomir Ristić, Comtrade Group

Izvor: PC Press

Facebook komentari: