BIZIT Seminar

Proglašeni pobednici trećeg mt:s Android konkursa

Kompanija Telekom Srbija dodelija je nagrade najboljima u okviru trećeg po redu mt:s Android konkursa.

Marija Boskovic, Telekom Srbija sa pobednickim timomNa konkursu su učestvovali učesnici Matematičke gimnazije i specijalizovanih odeljenja gimnazije Jovan Jovanović Zmaj u Novom Sadu i Svetozar Marković u Nišu, a pobedila je aplikacija Starena, iza koje stoji beogradski tim Firepig.

Učenici Matematičke gimnazije, Nikola Jovanović, Svetozar Iković i Ognjen Đurić napravili su aplikaciju u kojoj je cilj što duže preživeti u pravougaonoj areni izbegavajući asteroide, a kao kreatori najbolje aplikacije otputovaće u Barselonu naredne godine, na čuveni MWC sajam.

Nagrade su uručene i drugoplasiranim i trećeplasiranim učesnicima.

„Dodelom nagrada autorima najuspešnijih aplikacija mt:s Android konkursa Telekom Srbija zaokružuje veoma uspešnu godinu. Ovaj konkurs veoma je značajan za našu kompaniju jer se trudimo da kroz sve svoje akcije podržimo i pružimo podsticaj mladim i talentovanim ljudima kako bi usavršili i primenili svoje znanje, tako da smo veoma zadovoljni ovogodišnjim radovima. Prethodni mt:s Android konkursi su dali odlične rezultate, pa je sledeći logičan korak bio da proširimo saradnju i obuhvatimo još dve gimnazije. Zahvaljujući trećem mt:s Android konkursu nastavićemo, sa još većom upornošću, da pomažemo obrazovanje mladih, posebno u delatnosti u kojoj i sami poslujemo, jer smatramo da je polje mobilnih komunikacija budućnost“, izjavila je Marija Bošković, direktorka Sektora za PR kompanije Telekom Srbija.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Negujmo domaći hosting
eFakture

Tagovi: ,