Program reciklaže Raspberry Pi matičnih ploča

Raspberry Pi distrubuter OKdo, lansirao je program recikliranja matičnih ploča Raspberry Pi računara. Vlasnici starih Raspberry Pi računara sada mogu da vrate svoje stare uređaje i da dobiju vaučere koji će im omogućiti popuste pri sledećoj kupovini Raspberry Pi opreme.

raspberry pi

Reciklaža u modi

Ova inicijativa je pokrenuta u julu ove godine, ali je sada zvanično lansirana. Inače, OKdo je partner kompanije Sony, koji je najveći proizvođač Raspberry Pi ploča. Ipak, ne mogu da se recikliraju baš svi stari Raspberry Pi računari. Prihvataju se Raspberry Pi 3 Model B, Pi 3 Model B+ i Pi 4 modeli matičnih ploča. Prikupljene ploče će se testirati, po potrebi popraviti i prepakovati, nakon čega će se prodavati po nižoj ceni od novih, sa jednogodišnjom garancijom.

Svaka ploča koja stigne na reciklažu biće testirana po originalnim Raspberry Pi standardima. Pakovanje ovih ploča će biti u ekološki prihvatljivim kutijama koje će se vizuelno jasno razlikovati od novih. Ploče koje ne budu mogle da se recikliraju će se procesirati u Sony Tehnology Centre-u, kako bi se minimizovao otpad. OKdo korisnicima preporučuje, da pre slanja ovih ploča na reciklažu uklone memorijske kartice, koje se neće reciklirati, a mogu da sadrže lične podatke korisnika.

Pročitajte i:  AI svetlo za bicikle upozorava na loše vozače

Za svaku prihvaćenu ploču poslatu na reciklažu, korisnici će dobiti vaučer u iznosu od 10 funti (13 dolara), koji će moći da upotrebe prilikom kupovine u minimalnom iznosu od 15 funti (20 dolara) na OKdo.com sajtu, bez obzira da li se radi o novoj Raspberry Pi ploči, ili nekom dodatku za ovaj mikro računar.

Izvor: ZDNet

Facebook komentari: