Programiranje Instagram postova za sve poslovne naloge

Onima koji imaju poslovne Instagram profile sada je omogućeno da svoje postove programiraju preko Creator Studio funkcije na platformi Facebook, što značajno olakšava vođenje stranica, te postavljanje sadržaja tako da do publike stignu u pravo vreme. Facebook je tako objavio novo ažuriranje za Creator Studio zahvaljujući kojem korisnici na poslovnim profilima obične, te IGTV postove mogu da zakazuju do šest meseci unapred. Facebook je pored toga najavio još novih opcija za live streaming i watch party, koje nude bogatije iskustvo, te fleksibilnije načine korišćenja.

PCPress.rs Image

Mogućnost programiranja Instagram postova ipak nije potpuno nova, budući da se u januaru 2018. godine govorilo o programiranju postova, ali samo preko drugih aplikacija, poput HootSuite i Sprout Social, te svih koje su označene kao Facebook ili Instagram marketinški partneri. Ova se usluga dodatno plaćala, a u obliku pretplate za pomenute aplikacije, te je imala brojna ograničenja do kojih obično dolazi kada se u neki servis uključe alati sa strane.

PCPress.rs Image

Novu opciju, koja se nalazi u okviru servisa, te ne uključuje aplikacije drugih kompanija, dobiće svi oni koji imaju business ili creator Instagram naloge koji su povezani na odgovarajuće Facebook stranice, a moći će da je aktiviraju tako što kliknu na Instagram logo u vrhu stranice. Opcija još uvek ne uključuje programiranje Instagram Stories sadržaja, ali se očekuje da stigne i na ovaj deo servisa.

Pročitajte i:  Meta donosi nove postavke na Instagram i Threads servisima

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,