Promene u Microsoft cloud servisu od 1. oktobra

Izmenjeni ugovori o licenciranju i druge promene koje olakšavaju nadmetanje dobavljačima usluga u oblaku stupiće na snagu 1. oktobra, saopštio je Microsoft.

PCPress.rs Image

Integracija značajnih nadogradnji

Predsednik Microsoft-a, Brad Smith najavio je promene još u maju ali nije rekao kada će one stupiti na snagu.

Kompanija, koju je Evropska komisija kaznila sa 1,6 milijardi evra u prethodnoj deceniji zbog raznih prekršaja, ponovo se našla na nišanu EU. Žalbe dobavljača usluga u oblaku stigle su iz Nemačke, Italije, Danske i Francuske.

„Microsoft će 1. oktobra 2022.godine implementirati značajne nadogradnje uslova za spoljne poslove i hosting koji će koristiti klijentima širom sveta“, navodi kompanija.

Revidirani ugovori o licenciranju znače da kupci mogu da koriste svoje licence na bilo kom evropskom provajderu u oblaku koji pruža usluge njihovim sopstvenim centrima podataka. Rivali Amazon, Google, Alibaba i Microsoft-ovi sopstveni cloud servisi neće biti obuhvaćeni ovim ugovorima.

Takođe, kupcima će biti dozvoljeno da kupuju licence samo za virtuelno okruženje bez potrebe za kupovinom fizičkog hardvera. Nadzor organ konkurencije EU tek treba da odobri nove predloge Microsoft-a.

Izvor: Reuters

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,