Pronalaženje pesama sa novom generacijom pametnih televizora

Ako pokušavate da pronađete pesmu koju ste čuli na radiju ili u nekoj seriji na TV-u, uglavnom vam treba pametan telefon kako biste pronašli naziv numere i izvođača preko Shazam-a, Siri-ja ili Google Assistant-a. Od sada vam pametan telefon neće biti potreban jer je Samsung objavio da će ubaciti Shazam u operativni sistem Samsung pametnih televizora generacije 2017.

PCPress.rs Image

„Shazam će omogućiti korisnicima pametnih televizora pronalaženje pesama koje se puštaju u serijama i filmovima brzo i lako. Sa jednim klikom, korisnici će moći da pristupe nazivima pesama, izvođačima, tekstovima i albumima dok gledaju seriju ili film, bilo da gledaju prenos uživo ili sadržaj u HDMI-ju (High Definition Multimedia Interface).“ saopšteno je iz Samsunga.

Ovo bi zapravo trebalo da uštedi korisnicima vreme jer neće morati da traže telefon i pokreću aplikaciju Shazam, pogotovo ako se telefon ne nalazi u blizini. Takođe, daljinski upravljač ovih televizora će imati glasovnu funkciju tako da će korisnici moći da pitaju Shazam za naziv pesme. Da li će proširiti dostupnost funkcije na sve pametne televizore ili će se samo zadržati na najnovijoj generaciji još uvek nije poznato.

Pročitajte i:  Može li AI da bude urednik vesti?

Izvor: The Verge

Facebook komentari: