BIZIT plus

Provozajte se Waymo autonomnim vozilom

Waymo nastavlja sa promocijom svog robotskog taxi servisa u Feniksu, te je u sklopu te kampanje objavio i video koji posmatraču omogućava da uđe, te se provoza jednim od potpuno autonomnih vozila ove kompanije. Video je deo Google kampanje koja za cilj ima da zainteresovane informiše o tehnologijama koje im još uvek nisu dostupne, a kojih se neki i pomalo plaše.

PCPress.rs Image

Zahtev za učestvovanje autonomnih vozila u javnom transportu koji je podnela kompanija Waymo, nedavno je dobio zeleno svetlo od Odeljenja za kontrolu saobraćaja u Arizoni, što je ključni korak u formiranju servisa koji će biti direktna konkurencija Uber-u. Pre nego postanu aktivna, neophodno je da se utvrdi da samoupravljiva vozila mogu bezbedno da se kreću kroz gradska i prigradska okruženja, a to znači i neke lekcije koje su kreirane za javnost, te za informisanje o načinima na koje autonomna vozila funkcionišu.

Poverenje u tehnologiju je od ključnog značaja za Waymo, budući da planira da obične građane pozove u svoja autonomna vozila u kojima neće biti ljudskih vozača zbog kojih bi se putnici osećali sigurnije. Tako će od tog poverenja u autonomna vozila zavisiti i poslovanje kompanije u budućnosti, a sigurno je da će za to biti potrebno više od par reklama i video prezentacija, budući da ljudska bića ne podnose promene koje isključuju ljudski faktor.

Pročitajte i:  Google testira upotrebu generative AI-a u mapama

Izvor: The Verge

Facebook komentari: