Prva “gejming konzola” za pse

Oni koji svoje pse često ostavljaju same kod kuće, od kraja prošle godine više ne moraju da brinu, te osećaju krivicu zbog usamljenosti svojih ljubimaca.

PCPress.rs Image

Naime, video-igra“ za četvoronožne ljubimce okupira pseću pažnju, te funkcioniše tako što se jedan senzor uključi, pa kada pas spusti šapu na osvetljeno mesto biva nagrađen poslasticom koja ga motiviše da nastavi sa igrom. Igra je ponela ime CleverPet Hub, te predstavlja prvu „gejming konzolu“ za pse.

CleverPet Hub funkcioniše u paru sa prilagođenom aplikacijom, te koristi zvuk i svetlost kako bi pseće ljubimce motivisao da što kvalitetnije provedu svoje slobodno vreme. Senzori reaguju kada ih pas pritisne šapom ili njuškom, te uređaj ispušta hranu, ali samo ako je pritisak izvršen na odgovarajući način. Igra je na početku jednostavna, ali se usložnjava kako pas savladava nivoe.

Ako je ljubimac od onih pasa koji uništavaju sve što dotaknu, CleverPet Hub je savršeni protivnik za njih, budući da iz kompanije tvrde da ni jedan pas do sada nije uspeo da uništi uređaj, a kako bi se na taj način dočepao hrane koju ovaj čuva u svojoj unutrašnjosti, te je oslobađa samo kada pas savlada neki zadatak. Budući da mašina oslobađa samo jedan komadić hrane po pređenom nivou, opasnost od prejedanja ne postoji, ali se preporučuje da se u početku koriste krupniji komadi hrane, a kako bi se pas dodatno motivisao.

Pročitajte i:  South of Midnight: Igra koju svi čekaju

Izvor: Mashable

Facebook komentari: