Računari i Galaksija

Prva SHARE konferencija

PCPress.rs ImageU Beogradu će od 7. do 9. aprila biti održan trodnevni SHARE festival koji je pokrenula State of Exit fondacija. Cilj ovog događaja je da se prvi put u našem regionu na jednom mestu okupe međunarodne zvezde internet i društvenog aktivizma, umetnici iz sfere novih medija i vodeći izvođači elektronske muzike. Zato je koncept festivala podeljen u dva segmenta: SHARE ► Day će biti edukativna platforma, dok će SHARE ► Night činiti intenzivne žurke na više lokacija.

SHARE by Day segment uvodi jedinstvenu kreativnu platformu koja će podsticati razmenu najnaprednijih tema iz oblasti društvenog aktivizma, interneta, novih medija i muzike. Ovaj segment konferencije odvijaće se u Domu omladine, a ugostiće predstavnike kompanija Google i Yahoo, fakulteta MIT, marketinške magove iz tima Baraka Obame… Neki od ljudi koji će doći u Beograd su i SF pisac Bruce Sterling, Katitza Rodriguez, direktorka organizacije Electronic Frontier Foundation, jedan od osnivača Pirate Baya Peter Sunde, te poslanica u evropskom parlamentu Amelia Andersdotter iz Piratske partije.

Segment SHARE by Night, uz podršku kompanije Tuborg, biće ispunjen velikim brojem žurki koje će beogradsku klupsku scenu objediniti zajedničkim festivalskim duhom. U Domu omladine biće postavljene tri bine, a u deljenju dobrog raspoloženja učestvovaće i klubovi Tube, KC Grad, Energija, Gun i drugi. Neka od imena koja će tokom noći zabavljati učesnike su MJ Cole, beatbox majstor Beardyman, elektro-rok bend Does It Offend You, Yeah i drugi.

Pročitajte i:  Novo slušanje muzike: Spotify testira AI plejliste

Ideologija SHARE konferencije je u slobodnoj razmeni ideja, informacija i kulturnih proizvoda, a očekuje se da će je na centralnoj lokaciji osetiti nekoliko stotina regionalnih lidera mišljenja, dok će noćni program obići oko 15 hiljada gostiju iz zemlje i inostranstva. Više informacija o programu, učesnicima i kartama potražite na adresi www.shareconference.net.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,