ASUS Moneyback

Prva SHARE konferencija

U Beogradu će od 7. do 9. aprila biti održan trodnevni SHARE festival koji je pokrenula State of Exit fondacija. Cilj ovog događaja je da se prvi put u našem regionu na jednom mestu okupe međunarodne zvezde internet i društvenog aktivizma, umetnici iz sfere novih medija i vodeći izvođači elektronske muzike. Zato je koncept festivala podeljen u dva segmenta: SHARE ► Day će biti edukativna platforma, dok će SHARE ► Night činiti intenzivne žurke na više lokacija.

SHARE by Day segment uvodi jedinstvenu kreativnu platformu koja će podsticati razmenu najnaprednijih tema iz oblasti društvenog aktivizma, interneta, novih medija i muzike. Ovaj segment konferencije odvijaće se u Domu omladine, a ugostiće predstavnike kompanija Google i Yahoo, fakulteta MIT, marketinške magove iz tima Baraka Obame… Neki od ljudi koji će doći u Beograd su i SF pisac Bruce Sterling, Katitza Rodriguez, direktorka organizacije Electronic Frontier Foundation, jedan od osnivača Pirate Baya Peter Sunde, te poslanica u evropskom parlamentu Amelia Andersdotter iz Piratske partije.

Segment SHARE by Night, uz podršku kompanije Tuborg, biće ispunjen velikim brojem žurki koje će beogradsku klupsku scenu objediniti zajedničkim festivalskim duhom. U Domu omladine biće postavljene tri bine, a u deljenju dobrog raspoloženja učestvovaće i klubovi Tube, KC Grad, Energija, Gun i drugi. Neka od imena koja će tokom noći zabavljati učesnike su MJ Cole, beatbox majstor Beardyman, elektro-rok bend Does It Offend You, Yeah i drugi.

Pročitajte i:  YouTube i zabava za milione: Kad video traje deset sati

Ideologija SHARE konferencije je u slobodnoj razmeni ideja, informacija i kulturnih proizvoda, a očekuje se da će je na centralnoj lokaciji osetiti nekoliko stotina regionalnih lidera mišljenja, dok će noćni program obići oko 15 hiljada gostiju iz zemlje i inostranstva. Više informacija o programu, učesnicima i kartama potražite na adresi www.shareconference.net.

Facebook komentari:
PC Press - Video konferencije

Tagovi: , , , ,