Prve Atari VCS konzole biće spremne sredinom juna

Atari je više puta do sada odlagao predstavljanje svoje VCS konzole, tako da je prošlo više od dve godine od njene prve najave. Ipak, čekanju je izgleda došao kraj. Kompanija je objavila da će prvih 500 Atari VCS konzola izaći iz fabrike sredinom juna. To neće biti dovoljno da se pošalje svim kupcima koji su finansirali crowfunding kampanju (njih 11.597), ali se očekuje da će se proizvodnja stabilizovati tokom leta, jer su konačno svi delovi za konzolu spremni i dostupni. Tek nakon toga, konzola će biti dostupna u prodaji.

PCPress.rs Image

Konzola sa AMD Ryzen procesorom

Neke stvari ipak još uvek nisu jasne. Atari još nije objavio sve detalje o softveru za VCS konzolu, kao i o načinu pretplate za igre. Kako god, ovo su prve dobre vesti za finansijere konzole koji su do sada iskusili višestruka odlaganja, menjanja specifikacija, kao i druge probleme koji su prouzrokovali dvogodišnje kašnjenje.

Ostaje pitanje hoće li VCS konzola biti uspešna. Generalno, radi se o relativno moćnom uređaju za uloženi novac, sa ugrađenim Ryzen čipom i nekim PC funkcionalnostima, ali nema garancije da će to biti dovoljno za veliko interesovanje tržišta. Sigurno je samo da će se svideti nostalgičarima, koji su svoje prve gaming korake započeli na Atari 2600 konzoli.

Pročitajte i:  Microsoft možda priprema jeftiniju Xbox Series X konzolu

Izvor: Engadget

Facebook komentari: