BIZIT plus

Prvi Fortnite kup i nagrada od 100 miliona dolara

Kvalifikacije za Fortnite kup, koji će se održati 2019. godine, počinju krajem 2018, a u nadigravanju će moći da učestvuje svako ko to bude poželeo, a ima neophodne kvalitete.

PCPress.rs Image

Kompanija Epic Games, koja stoji iza igre Fortnite, objavila je više detalja o svojim e-sportskim planovima za ovu igru, te najavila Fortnite svetsko prvenstvo. Fond za nagrade, o kojem se govorilo još početkom 2018, će iznositi 100 miliona dolara, a biće raspoređen na više različitih uživo organizovanih, te online događaja širom sveta.

Kompanija ovom događaju pristupa drugačije od drugih gejmerskih giganata koji su se upustili u e-sport, te ističe da je događaj pre svega usmeren na igrače, i da će se za kup kvalifikovati samo oni koji poseduju izuzetne igračke kvalitete. To zapravo znači da Epic ne planira da unovči ovaj događaj, a kroz promociju timova i franšiza, već, kako tvrde iz kompanije, planira sportsko dešavanje u izvornom značenju te reči.

Kvalifikacije će početi na jesen 2018, a kup je planiran za kraj 2019. godine, tako da se o igračima, te konkurenciji još uvek ništa ne zna.

Pročitajte i:  Epic će ove godine otvoriti iOS prodavnicu u EU

Izvor: The Verge

Facebook komentari: